KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.20. 10:30

Verstappen óriásit bukhat, azonnal reagált a Red Bull

Elolvadt a Forma–1-ben szereplő Red Bull nagy előnye, ez így komolyan befolyásolja a világbajnokság végkimenetelét. Max Verstappen Austinban találna vissza a győztes útra, ha azonban itt is elbukik, akkor nagyon nehéz lesz a címvédés a számára.

Max Verstappen az elmúlt három évben megnyerte a Forma–1-es világbajnokságot, ebből az elmúlt két esztendőben óriási dominanciával győzött. Idén szintén sokáig úgy tűnt, hogy senki sem állítja meg a negyedik vb-címének megszerzésében, a riválisok azonban felzárkóztak a Red Bull szintjére. A McLaren nagyon magára talált, a brit istálló pedig nagyjából a Magyar Nagydíjtól kezdve a legjobb csapatnak számít a mezőnyben. Ennek Lando Norris a legnagyobb haszonélvezője, aki nagy tempóban zárkózik Verstappenre.

Max Verstappen, Lando Norris
Max Verstappen (jobbra) továbbra is nagy harcban Lando Norrisszal (balra) Fotó: NurPhoto via AFP

A Magyar Nagydíj előtt Verstappen 255 ponttal vezette a tabellát, még Lando Norris 171 pontnál tartott. Ez 84 pontos különbség. Azóta viszont Norrisról és a McLarenről szólnak a futamok, az eheti, Amerikai Nagydíj előtt (a szombat esti sprintfutamot nem számolva) Verstappen 331 ponttal még mindig vezet, Norris azonban folyamatosan zárkózik, jelenleg 279 pontos. A különbség már csupán 52 pont. Amennyiben a brit versenyző a szezon végén a csúcsra ér, azzal elképesztő fordítást visz véghez az F1-ben.

Verstappennek próbál segíteni a Red Bull

A Red Bull főként a másik pilótája, Sergio Pérez gyengélkedése miatt elvesztette a vezetést a konstruktőri tabellán, emiatt Amerikára új fejlesztési csomagot hozott, amitől teljesítményjavulást vár az istálló. A szezon vége felé ritka, hogy az élcsapatok fejlesztenek az autón, a Red Bullnak azonban most kényszermegoldást kellett hoznia.

 „Volt néhány hét szünet, most nem kellett versenyezni, így volt időnk arra, hogy megtaláljuk a fókuszt és keményen dolgoztunk az Egyesült Államok Nagydíja előtt. Végeztünk néhány változtatást az autón, így remélhetőleg jobban illeszkedik majd ehhez a pályához. Meglátjuk, hogy ez versenyképesebbé tesz-e minket” – mondta Max Verstappen, amit az Origo szemlézett.

Az Amerikai Nagydíj vasárnap 21:00-től rajtol (M4 Sport).

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek