Politikai merénylet? Agyonlőttek egy jobboldali polgármestert Ausztriában

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.28. 19:15

Döbbenetes lépésre szánta rá magát a Manchester United, meglepő utód érkezhet

A borzasztó szezonkezdés után a Manchester United vezetősége menesztette Erik ten Hag vezetőedzőt. A holland helyére sokan pályáznak, a legfőbb esélyesnek jelenleg Xavi tűnik.

A múlt hétvégén a Manchester United bár nem játszott rosszul, de újfent vereséget szenvedett az angol labdarúgó-bajnokságban, ezúttal a West Ham United győzte le a vörös mezes együttest 2-1-re. A manchesteri klub ezzel kilenc fordulót követően csupán a 14. helyen áll a ligában, a vezetőség pedig megunta a gyengélkedést és menesztette Erik ten Hagot.

Erik ten Hag
Erik ten Hagot kirúgta a Manchester United / Fotó: AFP

A korábban az Ajaxot sikerrel irányító holland 128 mérkőzésen ült a Manchester United kispadján, 72 győzelem és 20 döntetlen mellett 36 vereség volt a mérlege, ez utóbbi 28 százalék, ami kirívóan magas egy ekkora klub élén.

Mindennek ellenére a Manchester United az ilyenkor szokásos udvarias szöveget vette elő, amikor búcsúzott Ten Hagtól. 

Hálásak vagyunk mindazért, amit Erik tett a nálunk töltött idő alatt, és minden jót kívánunk neki a jövőre nézve

– írta a Manchester United, amit a Magyar Nemzet vett észre.

Meglepő név válthatja ten Hagot

Az már biztos, hogy a csapatot átmenetileg a korábbi kiváló támadó, Ruud van Nistelrooy fogja irányítani. A Manchester Unitednek azonban már szűkített listája is van a hosszú távra kinézett edzőkből. A legfőbb esélyes Xavi, aki egészen az idei nyárig a Barcelonát irányította, 2023-ban bajnoki címet ünnepelhetett az együttessel. A 44 éves szakember összesen 143 mérkőzésen ült a katalán sztárcsapat kispadján. Rajta kívül a Brentfordból stabil középcsapatot csináló Thomas Frank, valamint a Sportinggal nagyszerű sikereket elérő Rúben Amorim neve merült fel.

Ten Hag tavaly Angol Ligakupát, idén pedig FA-kupát nyert az angol sztárcsapattal, ezeket gyakran fel is hozta a saját védelmében, amikor kritikákat kapott a sajtótól és a szurkolóktól egyaránt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek