KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.23. 13:00

Ez kemény lesz, hadüzenetet kaptak Szoboszlaiék

Erőltetett menetben van a több fronton harcoló Liverpool. Szoboszlai Dominik szerda este még Lipcsében lép pályára, vasárnap pedig már szuperrangadó jön Angliában.

Két bajnoki rangadó között játszik szerda este a Bajnokok Ligájában a Lipcse otthonában a Liverpool. Az angol csapat vasárnap a Chelsea együttesét győzte le 2-1-re, vasárnap pedig kőkemény erőpróba vár Londonban a bajnoki listavezetőre. Szoboszlai Dominik az Arsenal ellen nem számíthat könnyű meccsre (17.30, Spíler1 Tv), ezt már a rivális edzője is megüzente.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és Leandro Trossard a két gárda nyári felkészülési meccsén Fotó: Stuart MacFarlane


A Liverpool nyolc forduló után hét győzelem mellett csupán egy vereséggel vezeti az angol tabellát, s négy ponttal előzi meg az Arsenalt. Úgy tűnik, jó döntés volt Arne Slot szerződtetése, aki egyelőre tökéletes választás Jürgen Klopp menedzser helyére. Az Arsenal ezzel szemben gondban van: szombaton 2-0-ra veszítette a Kerkez Milossal felálló Bournemouth otthonában, ráadásul kiállították a gárda francia alapemberét, a védő Wiliam Salibát. Így a csapat egyik legjobbja biztosan nem játszik a Pool ellen. A londoni csapat már kedden lejátszotta soros meccsét a BL-ben: takaréklángon verték 1-0-ra az ukrán Sahtart, a meccs után pedig Mikel Arteta Arsenal-edző már a hétvégi rangadóra gondolt:

"Nem könnyítette meg a helyzetünket, hogy az előző meccsünkön egy órán át játszottunk emberhátrányban. Vannak sérültjeink, Saka valószínűleg nem lesz bevethető,. Ödegaard sincs játékra kész állapotban, és most Calafiori is megsérült. De bízzanak bennem, a Liverpool elleni meccsre felpörgünk majd, ott nyernünk kell"

- mondta a londoniak spanyol menedzsere.

Szoboszlai Dominik mérlege az Arsenal ellen

A Liverpool a tavalyi szezonban az Arsenal mögött végzett a tabellán. Hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a riválissal, a februári „visszavágón” pedig 3-1-re nyertek az Ágyúsok. Akkor a találkozó előtt órákkal jelentették be, Szoboszlai Dominik újra megsérült, így ő nem is játszhatott azon a rangadón. A két gárda idén nyáron Amerikában csapott össze egymással felkészülési meccsen, akkor a Pool 2-1-re nyert.

Az amerikai mérkőzés összefoglalója:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek