KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.02. 19:45

Kezd magára találni Marco Rossi nagy felfedezettje

Lassan két éve nem tagja a magyar labdarúgó-válogatott keretének, Angliában viszont egyre jobb formának örvend a szélső. Schön Szabolcs a Bolton alapemberévé vált, csapata pedig kimászni látszik a hullámvölgyből.

Schön Szabolcs augusztus elején igazolt a Fehérvártól a szebb napokat is látott Boltonhoz. Az együttes 2012-ben esett ki a Premier League-ből, 2019-ben és 2020-ban pedig mélypontra került, a másodosztályból való kizuhanása után rögtön a harmadosztályból is kipottyant. A visszajutás a League One-ba (harmadosztály) egyből sikerült, azóta ott szerepel, tavalyelőtt és tavaly is bejutott a rájátszásba, ám egyik alkalommal sem volt szerencséje. A 24 éves szélső egyelőre jól érzi magát Angliában.

Schön Szabolcs, Bolton
Schön Szabolcs és csapata, a Bolton is egyre jobb formának örvend Fotó: NurPhoto via AFP

Schön már 10 tétmérkőzésen túl van a Boltonban, Ian Evatt vezetőedző pedig alapemberként számol vele, ezekből ugyanis kilencszer a kezdőcsapat tagja volt. Az erőnléte és a formája szintén rendben a szélsőnek, Evatt ugyanis hatszor végig a pályán hagyta a nyolcszoros magyar válogatott játékost.

A gond eddig a Bolton formájával volt, a feljutásra pályázó klub ugyanis az első öt bajnokiján mindössze négy pontot gyűjtött. Az együttes azonban elkezdett kilábalni a gödörből, és visszatalált a győzelem útjára. Az elmúlt három bajnokiját csont nélkül behúzta, ezeken ráadásul 11 gólt szerzett. Schön mindhárom alkalommal ott volt a kezdőcsapatban, a Crawley ellen (2-0) az Eredmenyek a mérkőzés legjobbjának választotta, legutóbb, kedd este a Northampton ellen (4-2) pedig gólpasszt adott.

Schön Szabolcs akár a válogatottba is visszakerülhet

Schön legutóbb 2022-ben szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban, akkor Luxemburg és Görögország ellen is végig a cserepadon ült. Marco Rossi anno a 2021-es Európa-bajnokságon rögtön bedobta a mélyvízbe, ahol Portugália ellen lesgólig jutott. A szélső még mindig csak 24 éves,  ideje tehát még rengeteg van. A formája rendben, Rossi pedig tavaly ősszel Callum Styles-nak rendszeresen küldött meghívót a válogatottba úgy, hogy a középpályás akkor szintén az angol harmadosztályban játszott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek