KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.20. 18:15

Ilyen még nem történt Sallaival Törökországban, üzent a kritikusoknak

A Galatasaray magabiztos játékkal, 3-0-ra győzte le az Antalyasport a török labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában. Sallai Roland először az átigazolása óta végig a pályán volt a címvédőnél és jó teljesítménnyel rukkolt elő.

A Galatasaray szombat este az Antalyaspor otthonába utazott a török labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában. Sallai Roland másodszor került be a kezdőcsapatba, a címvédő Galata pedig végül magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott. A magyar szélső remekelt az összecsapáson.

Sallai Roland
Sallai Roland (jobbra) többször veszélyeztette az Antalyaspor kapuját Fotó: Anadolu via AFP

A 27 éves futballista végigjátszotta a találkozót, ez először fordult vele elő, amióta Törökországba igazolt. Sallai egyedüliként töltötte mind a 90 percet a pályán a támadószekcióban, a két klasszis, Dries Mertens és Mauro Icardi is a lecserélés sorsára jutott.

Így teljesített Sallai az Antalyaspor ellen

A Sofascore statisztikáiból kiderül, Sallai nagyon aktívan játszott. Háromszor próbálkozott lövéssel, ebből kettő kaput tudott találni. Négy cseléből kettő sikeres volt, 19 földi párharcából 13-at megnyert. A 29 passzából 24 lett pontos, a 60 labdaérintés szélsőként pedig szintén magas szám. Sallaival szemben összesen hatszor szabálytalankodtak, ez mutatja, hogy az Antalyaspor védői nehezen tudták tartani a magyar válogatott futballistát.

Az oldal végül 7,6-os értékelést adott neki, ennél magasabb számot csapatából csak a kapus, Fernando Muslera (7,8), illetve a duplázó Icardi (8,6) kapott. Sallai a Galatához való érkezése után sok kritikát kapott a szurkolóktól, többek szerint a magyar szélső nem volt minőségi igazolás. Mostani teljesítményével azonban helyretette a kételkedőket.

A Galatasaray legközelebb október 23-án, szerdán az Elfsborgot fogadja az Európa-ligában. Sallai ezen a találkozón biztosan nem fog pályára lépni, mivel már az El-keret leadása után érkezett Törökországba. Rá október 28-án, hétfőn vár majd óriási rangadó, aznap este a Galatasaray a másik nagy riválisával, a Besiktassal mérkőzik meg.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek