KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.20. 09:15

Messi visszatérhet, újra a Real Madrid ellen játszhat

Már csak két hely kiadó a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által szervezett 2025-ös klubvilágbajnokságon. A FIFA az Inter Miaminak küldött meghívót, ami azt jelenti, hogy Lionel Messi akár újra összecsaphat a Real Madriddal.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alaposan átvariálta a klubvilágbajnokság rendszerét, jövőre már 32 csapat küzd meg a trófeáért. 30 együttes helye már garantált a 2025-os tornán, emellett az is biztos, hogy egy hely az idei Libertadores-kupa győztesét illeti majd meg. Az utolsó kvótát a FIFA az Inter Miaminak ajánlaná fel, miután az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) alapszakaszát a rózsaszín mezes együttes lenne. Lionel Messi ezzel klubszinten újra a világ legjobbjaival találkozhatna, írja a Marca.

Lionel Messi
Lionel Messi (jobbra) újra a Real Madrid ellen játszhat Fotó: AFP

Európából a Chelsea, a Real Madrid, a Manchester City, a Bayern München, a Paris Saint-Germain, az Inter, a Borussia Dortmund, a Porto, a Benfica, az Atlético Madrid, a Juventus és a Red Bull Salzburg vesz részt a vb-n. A legnagyobb szenzáció kétségkívül a Real Madrid – Inter Miami találkozó lenne.

Messi 48. alkalommal találkozna a Real Madriddal

Messi a Barcelona és a Paris Saint-Germain játékosaként összesen 47-szer lépett pályára a spanyol fővárosi együttes ellen. 20 alkalommal győztesként hagyta el a pályát, 11-szer született döntetlen, 16-szor pedig a Real Madrid győzött. Az argentin zseni ezeken a párharcokon összesen 26 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Érdekesség, hogy Messi mellett több korábbi kiváló Barcelona játékos (Jordi Alba, Luis Suárez, Sergio Busquets) is az Inter Miamiban futballozik, számukra ez a párosítás szintén pikáns lenne.

A 37 éves játékos szerződése 2025. december 31-ig szól az Inter Miamival, így ezen a tornán még biztosan részt tudna venni. Idén remek formában játszik, az amerikai bajnokság alapszakaszában 18 forduló alatt 17 gólt és 10 gólpasszt hozott össze.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek