KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.20.

Marco Rossi kulcsembere remekelt, lenyűgözte a kérőjét

A Bournemouth óriási meglepetésre 2-0-ra legyőzte az Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. Kerkez Milos kezdőként végigjátszotta az összecsapást és számos statisztikában remekelt.

A Bournemouth a bajnoki címre pályázó Arsenalt fogadta az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. A papíron esélyesebb együttes már az első félidőben emberhátrányba került William Saliba kiállítása után, a hazai csapat ezt pedig ki tudta használni és végül 2-0-ra győzött. Kerkez Milos felépült a sérüléséből és újfent a kezdőben kapott helyet, játékát pedig aligha érhette panasz.

Kerkez Milos
Kerkez Milos nagyszerűen játszott az Arsenal ellen Fotó: NurPhoto via AFP

A 20 éves balhátvéd végigjátszotta az összecsapást, és több fontos mutatóban kiemelkedett. Az angol futballban jártas magyar sportújságíró, Bocsák Bence adatai szerint Kerkezé volt a legtöbb visszaszerzett labda, szám szerint hat a teljes találkozón. Ezen felül nyolc párharcából ötöt megnyert, két sikeres cselt csinált meg, 90 százalékos passzpontossággal játszott és három tisztázást is bemutatott.

Kerkez elszomorította a kérőjét

A Sofascore 7,4-es értékeléssel jutalmazta a 20 éves futballista remek teljesítményét, nála csak ketten szerepeltek jobban a csapatából. Kerkez számára a meccs különösen pikáns volt, a legfrissebb hírek szerint ugyanis az Arsenal egyre komolyabb érdeklődést mutat felé. Az Arsenal balhátvédet keres, és záros határidőn belül szeretnék eladni a skót Kieran Tierney-t és az ukrán válogatott Olekszandr Zincsenkót. Utóbbi ugyan sokáig alapember volt az Arsenalban, azonban rengeteget sérült. Kerkez élesben, az egymás elleni párharcon mutatta meg, hogy a legmagasabb szinten is megállja a helyét.

Marco Rossi kulcsembere, amióta Angliában játszik, már a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool érdeklődését is felkeltette. Értékét a Transfermarkt 20 millió euróra (8 milliárd forint) becsüli.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek