Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.26.

Szoboszlai örülhet, Kerkez túl drága volt a Manchester Unitednek

Tiszta vizet öntött a pohárba az átigazolási guru. Kerkez Milosért annyit kér a Bournemouth, hogy még a Manchester United is letett róla.

Egyetlen félszezon alatt felhívta magára az angol sztárklubok figyelmét Kerkez Milos. Január óta sorjáznak a hírek arról, hogy a tavaly Bournemouth-ba igazolt magyar futballistát a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool is a lehetséges erősítései között tartja számon.

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos (jobbra): akár a Liverpoolban is együtt játszhatnak majd?
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos (jobbra): akár a Liverpoolban is együtt játszhatnak majd?          Fotó: Simon Stacpoole/Offside

A napokban is felvetődött a szigetországi sportsajtóban, hogy a januári transzferidőszakban lecsaphat rá valamelyik dúsgazdag nagycsapat. 

Kerkez kapós lett, de...

Különösen a Manchester Unitednél ég a ház, hiszen Erik ten Hag vezetőedző irányításával – a nyáron összesen 214,5 millió euróért (85 milliárd forint) vásárolt erősítések dacára – öt forduló után csak 11. az angol Premier League tabelláján. A folyvást sérült manchesteri balhátvéd, Luke Shaw helyére elkelne a hosszú távú megoldás, de Fabrizio Romano szerint koránt sem biztos, hogy Kerkez lesz az. A mindig jól értesült olasz sportújságíró (avagy valóságos átigazolási guru) úgy tudja, még a jól eleresztett MU-vezetők is sokallták azt az összeget, amit Kerkez árcédulájára írt a Bournemouth.

Romano a CaughtOffside-on elárulta: noha Kerkez "lenyűgözően teljesít" a Bournemouth-nál, a fenti sztárklubok közül a Chelsea-nél jelenleg nem égető kérdés balhátvédet igazolni, a manchesteriek pedig nyáron tényleg érdeklődtek iránta, de visszariadtak a sajtóhírek szerint 42 millió fontosra (20 milliárd forint) belőtt Kerkez-vételártól. Más kérdés, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jövőben nem alkudnak meg ez ügyben a magyar tehetség klubjával.

– Hallottam pár sztorit a Kerkez Milos iránti érdeklődésekről. Először is, a Bournemouth nem hozta nyilvánosságra, meddig szól a játékos szerződése, de biztosan nem jár le 2025-ben, így a klubja ura a helyzetnek. Kerkez a Man United egyik kiszemeltje volt a nyári átigazolási időszak első részében, de akkor túl drágának ítélték – mondta Fabrizio Romano.

A Liverpool érdeklődéséről nem beszélt az olasz sportújságíró, mindenesetre a Chelsea és a Manchester United tétlensége Szoboszlai Dominik csapata malmára hajthatja a vizet: örülhet tehát a magyar válogatott csapatkapitánya, hiszen könnyen lehet, hogy klubszinten is együtt játszhat majd Kerkezzel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek