Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
KIAJOBB

Szerző MM

Létrehozva: 2024.09.14.

Vigyázat, Szoboszlai! Támad Marco Rossi felfedezettje

Egy év alatt majdnem megháromszorozta értékét a magyar focista a Premier League-ben? Szoboszlai-szendvicsbe kerülhet Kerkez Milos a toplistán.

A hét közepén adta hírül exkluzív információként a givemesport.com, hogy a labdarúgó Premier League-ben gyalázatosan rajtolt Manchester United a magyar válogatott Kerkez Milossal erősítené meg a keretét a januári átigazolási időszakban. A folyvást sérült, 34-szeres angol válogatott Luke Shaw mellé – vagy inkább a helyére? – kiszemelt balhátvédek közül egyelőre csak a 46-szoros amerikai válogatott Antonee Robinson (Fulham) lehet Kerkezéhez hasonló eséllyel az MU játékosa. Pedig Marco Rossi tehetségéért állítólag óriási összeget kér jelenlegi klubja, a Bournemouth. Ha az Old Trafford góréi kipengetik érte azt a pénzhegyet, akkor Kerkez lesz minden idők második legdrágábban elkelt magyar futballistája Szoboszlai Dominik mögött.

Szoboszlai Dominik marad a rekorder, de Kerkez Milos (hátul) rövidesen már a nyakába liheghet
Szoboszlai Dominik marad a rekorder, de Kerkez Milos (hátul) rövidesen már a nyakába liheghet             Fotó: Szabó Miklós /  Nemzeti Sport

A tavaly Hollandiából a szigetországi középcsapatba csábított Kerkezért 2023 nyarán közel 18 millió eurót (7 milliárd forint) kapott az AZ Alkmaar. 

Szoboszlai után Kerkez is felverte az árát

Az előző szezonban remekül megállta a helyét, 33 tétmeccsen játszott (éppen a manchesteriek elleni 2-2 alkalmával csapata tán legjobbjaként) a 20 éves létére már 21-szeres magyar válogatott focista. A Bournemouth ezért alaposan megkéri az árát: sajtóhírek szerint már 42 millió fontot (20 milliárd forint) akarnak érte, vagyis a tavalyi vételára majd' háromszorosát!

Ha a kérői közül – az MU mellett ide sorolják többek között a Chelsea-t és a Tottenhamet is – valaki megadja ezt a summát, akkor Kerkez meg is előzi, meg nem is Szoboszlai Dominikot a magyar rekordigazolások toplistáján. Jelenleg ugyanis Szoboszlai, Szoboszlai, Dzsudzsák Balázs a "dobogósok" sorrendje, de a jelenleg 4. Kerkez Milos felugrana másodiknak, a két Szoboszlai-transzfer közé.

Az eddigi legdrágábban megvett magyar labdarúgók:

1. Szoboszlai Dominik (2023, RB Leipzig – Liverpool): 70 millió euró (28 milliárd forint);

2. Szoboszlai Dominik (2020, Salzburg – RB Leipzig): 36 millió euró (14 milliárd euró);

3. Dzsudzsák Balázs (2012, Anzsi Mahacskala – Dinamo Moszkva): 19 millió euró (7,5 milliárd forint);

4. Kerkez Milos (2023, AZ Alkmaar – Bournemouth): 17.87 millió euró (7 milliárd forint);

5. Dzsudzsák Balázs (2011, PSV Eindhoven – Anzsi Mahacskala): 14 millió euró (5,5 milliárd forint);

6. Szalai Attila (2023, Fenerbahce – Hoffenheim): 12,3 millió euró (4,9 milliárd forint).

(Forrás: Transfermarkt)

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek