"Börtönbe juttatlak" - Magyar Péter megfenyegette volt barátnőjét

INSIDER
Létrehozva: 2024.10.11. 09:00
Módosítva: 2024.10.11. 09:39

„Nem lenne szerencsés, ha kitámadnánk” – Juhász Roland ezt várja Marco Rossi válogatottjától

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. A 95-szörös válogatott Juhász Rolandnak kevés pozitív emléke van az ellenfélről.

A magyar labdarúgó-válogatott egy vereséggel és egy döntetlennel kezdett az idei Nemzetek Ligájában. Az októberi fordulóban pénteken Hollandia ellen folytatjuk (20:45, M4 Sport), ezt követően Marco Rossiék Bosznia-Hercegovinába utaznak, ahol október 14-én, hétfőn lépnek pályára. Juhász Roland válogatott karrierje során négyszer játszott a hollandok ellen, sok pozitívumra azonban nem tudott visszaemlékezni.

Juhász Roland
Juhász Rolandnak nincsenek jó emlékei a holland válogatottról / Fotó: AFP

Az egyedüli szorosabb mérkőzés 2011 márciusában történt, ahol a hollandok végül fordulatos összecsapáson nyertek 5-3-ra. A magyarok először Rudolf Gergely góljával egyenlítettek Amszterdamban, majd Gera Zoltán góljával megfordították az összecsapást. Ezt követte két holland gól, de a magyarok másodszor is egyenlíteni tudtak, újfent Gera villant. A hajrában azonban Dirk Kuyt duplájával végül Hollandia megszerezte a három pontot.

Talán ez volt az egyetlen olyan mérkőzésem a válogatott karrierem során Hollandia ellen, amikor pozitívumok történtek

 – nyilatkozta Juhász Roland lapunknak.

„Sajnos kevés sikerélményünk volt, nemcsak eredményben, hanem játékban is, amikor én voltam válogatott. Valahogy ellenük soha nem jött ki a lépés, és elég nagy arányú vereségekbe szaladtunk bele. Az amszterdami 5-3 egy ki-ki mérkőzés volt, de ők jöttek ki jobban belőle.”

Juhász Roland szerint újra összeállt a holland csapat

Az akkori holland válogatott 2010-ben világbajnoki ezüstérmes lett, 2014-ben pedig bronzérmet szerzett. Ezt követően azonban a csapat komoly generációváltáson esett át, először a 2016-os Európa-bajnokságra, majd a 2018-as vb-re sem sikerült kijutnia. Az idei Eb-n azonban újra a szebb időszakait idézte Hollandia, a kontinenstornán végül az elődöntőig jutott.

„Szépen lépeget előre ez a mostani holland csapat. Az akkori keretük nagyon erős volt és azt gondolom, több volt bennük eredményesség szempontjából. A mostani együttes egyre magabiztosabb, egyre jobb eredményeket ér el, újjáépült az alakulat. Ismét a klasszikus, játékosságról szóló, kreatív futball jellemzi a csapatot. Egyre jobb szinten vannak és egyre eredményesebbek” – mondta Virgil van Dijkékról Juhász. Az összesen 95-szörös válogatott középhátvéd végezetül a magyar válogatott lehetséges játékstílusáról is beszélt.

„A bosnyákok elleni meccsen láthattuk, hogy a válogatott kissé defenzívebb taktikát választott. Biztos vagyok benne, hogy ezen a mérkőzésen is inkább ez fog megvalósulni. Talán nem lenne szerencsés, ha a hollandok ellen kitámadnánk. Örülök annak, hogy új arcokat láthatunk a válogatottban, remélem, hogy megkapják a bizonyítási lehetőséget. Ugyanakkor a sérült játékosok esetében bízok abban, hogy minél hamarabb visszatérhetnek a keretbe, ugyanis ők is fontos láncszemei az együttesnek.”

A Magyarország-Hollandia összecsapást telt ház mellett rendezik a Puskás Arénában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek