KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.13. 10:00

Óriási a Fradi fölénye, ez a lista nem hazudik az NB I-ről

A magyar labdarúgó NB I-ben focizó játékosok értéke hűen tükrözi az erőviszonyokat. A lista élmezőnyében kizárólag a Fradi labdarúgói találhatóak.

Azt az ellenfelek is elismerik, hogy a Ferencváros kiemelkedik a labdarúgó-NB I mezőnyéből. A Fradi 2019 óta sorozatban hat bajnokságot nyert meg, állandó résztvevője az európai főtábláknak. Itthon legutóbb ugyan a Paks meglepte (3-1), de a riválisok is érzik, a bajnoki cím nem vehető el a tabellát most is vezető az FTC-től. A számok sem hazudnak, a Ferencváros kerete magasan értékesebb, mint a többi klubcsapaté. Az egész NB I-et 157 millió euróra (63 milliárd forint) taksálja a Transfermarkt, ebből a Fradi játékosállománya tesz ki 59 millió eurót (23 milliárd forint).

Fradi
A Fradi májusban sorozatban hatodik bajnoki címét ünnepelte Fotó: Koszticsák Szilárd


A játékosokra lebontva is megfigyelhető, hatalmas a bajnoki címvédő fölénye, kimagaslik a Fradi focistáinak értéke. Az első 14 helyen kizárólag ferencvárosi labdarúgó található, azután jönnek csak a többiek. Érdekesség, hogy a korábbi évekkel ellentétben az Újpest erősödött meg, a fradista élboly után három lila-fehér játékost láthatunk. Az éllovas a Ferencváros nyáron igazolt csatára, Matheus Saldanha a maga 8 millió eurójával (3,2 milliárd forint). 

 

A Fradi válogatottjai a legértékesebb magyarok

A játékosok listáján az első hat helyen kizárólag FTC-légiós található. A hetedik pozícióban holtversenyben ott van a klub két válogatottja, Dibusz Dénes és Varga Barnabás. A húszas listában rajtuk kívül még két magyar található, a fehérvári Kalmár Zsolt és az újpesti Horváth Krisztofer.

 

Az NB I legértékesebb játékosai:

1. Matheus Saldanha - Ferencváros, 8 millió euró (3,2 milliárd forint)
2. Mohammed Abu Fani - Ferencváros, 6,5 millió euró (2,6 milliárd forint)
3. Kristoffer Zachariassen - Ferencváros, 4,5 millió euró (1,8 milliárd forint)
4. Adama Traoré - Ferencváros, 4 millió euró (1,6 milliárd forint)
5. Philippe Rommens, Cristian Ramírez - Ferencváros, 3,5 millió euró (1,4 milliárd forint)
7.  Dibusz Dénes, Varga Barnabás, Raul Gustavo, Kady Borges, Mohamed Ali Ben Romdhane, Habib Maiga, Ibrahim Cissé - Ferencváros, 2,5 millió euró (1 milliárd forint)
14. Virgil Misidjan - Ferencváros - 2,3 millió euró (920 millió forint)
15. Fran Brodic - Újpest - 1,8 millió euró (720 millió forint)
16. Tom Lacoux és André Duarte - Újpest, Kalmár Zsolt - Fehérvár, 1,5 millió euró (600 millió forint)
19. Arandjel Sztojkovics - Debrecen, 1.3 millió euró (520 millió forint)
20. Horváth Krisztofer - Újpest, Jonathan Levi - Puskás Akadémia, 1,2 millió euró (480 millió forint)

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek