KIAJOBB

Szerző MM

Létrehozva: 2024.10.26. 09:30

Dárdai Pál fia szuper hírt kapott a gyárlátogatáson

Eddig jobbára a kispadot koptatta, de szombaton főszerepet kaphat a Wolfsburgban. Dárdai Bencére nyugodtan számítana az edzője a Bundsligában.

Eddig nem teljesen úgy sült el Dárdai Bence számára a nyári klubváltása, ahogy azt megálmodhatta. Dárdai Pál legkisebb, 18 éves fia otthagyta nevelőegyesületét, a másodosztályban ragadt Herthát és benne két bátyját (Palkót és Mártont), az élvonalbeli Wolfsburgnál viszont eddig csak epizódszerep jutott neki. Most, a német Bundesliga hétvégi, nyolcadik fordulójában azonban eljöhet végre az ő ideje.

Dárdai Bencét eddig csak percekre cserélték be, de edzője most bizonyítási lehetőséget adhat neki
Dárdai Bencét eddig csak percekre cserélték be, de edzője most bizonyítási lehetőséget adhat neki / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az egyelőre csak 13. helyezett Wolfsburg edzője, Ralph Hasenhüttl és a magyar-német labdarúgó is tagja volt annak a csoportnak, amely szerdán részt vett egy gyárlátogatáson a Volkswagennél. A tréner a Kickernek elárulta, hogy szombaton (15:30), a St. Pauli elleni idegenbeli bajnokin jó eséllyel Dárdai Bence pótolhatja az eltiltott csapatkapitányt, Maximilian Arnoldot.

Dárdai Bence lehet a beugró

– Valamit mindenképpen változtatnunk kell – utalt Hasenhüttl az eddigi csalódást keltő eredménysorra és a legutóbbi, Werder Bremen elleni hazai vereségre (2-4), illetve a sok sérültre.

Bence bizonyosan opció számomra.

Végigdolgozta az egész felkészülést, pár nap kivételével sérült sem volt sosem. Már tudja, mire kell nálunk figyelnie, ismeri az automatizmusainkat, tisztában van vele, mikor, mit kell tennie. Emiatt nem aggódom. A kor pedig nem számít, nálam csak a minőség a lényeg.

Dárdai Bence a nyári felkészülési meccseken sokat játszott, a tétmérkőzéseket ellenben szinte végig csak kívülről nézhette. A keretbe ugyan mindig nevezte Hasenhüttl (ez is nagy szó a népes wolfsburgi csapatnál), de játéklehetőséget eddig csak egy-egy bajnoki és kupameccsen kapott tőle: 10, illetve 9 percet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek