Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.24.

Dárdai Pál évek óta erre várt, eljött Bence nagy pillanata

Új magyar szereplőnek is szurkolhatunk a Bundesliga rajtján. Dárdai Bence mellett a légiósaink közül vannak biztos pontok és olyanok is, akik a következő napokban még máshol köthetnek ki.

Régi és új magyar szereplő is érdekelt a német Bundesliga hétvégén rajtoló 2024/25-ös szezonjában. Egyelőre több okból sem végleges a névsor, arra várni kell a nyári átigazolási időszak jövő pénteki (augusztus 30.) zárásáig, de egy biztosra vehető: a legerősebb "magyaros" csapatnak továbbra is a dobogó bármelyik fokára esélyesnek tartott RB Leipzig ígérkezik, amely a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepel. Új magyar(-német) résztvevője lesz viszont a topligának a Wolfsburg újonca, Dárdai Pál fia, Dárdai Bence.

Dárdai Bence a Bayern München ellen debütálhat új csapatában és a Bundesliga élvonalában
Dárdai Bence a Bayern München ellen debütálhat új csapatában és a Bundesliga élvonalában          Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Válogatott focistáink közül Orbán Willi a csapatkapitány, Gulácsi Péter pedig a helyettese Lipcsében, ahol elsőként a Bochumot fogadják. 

Gulácsiék valószínűleg idén is a címvédő Bayer Leverkusennel, az előző 11 évben egyeduralkodó Bayern Münchennel (és jó eséllyel a tavalyi ezüstérmes Stuttgarttal, valamint a talányos Dortmunddal) lesznek leginkább harcban a legelőkelőbb helyezésekért. 

Dárdai Bence a Bayern otthonában debütálhat

A nyilván a trónja visszafoglalására készülő Bayern első ellenfele az a Wolfsburg lesz, ahol Dárdai Bence személyében új topligás magyar futballista készül az áttörésre.

Dárdai Pál legkisebb fia is már 18 éves (tavaly U17-es Európa-bajnoki címet nyert a német korosztályos válogatott erősségeként), és a lejáró szerződését kihasználva hagyta ott a másodosztályban ragadt nevelőegyesületét, a Herthát. A berlinieknél játszó bátyjai és édesanyjuk hiába kérlelték, hogy maradjon, ő többre és nagyobb kihívásra vágyott. A felkészülési meccseken körülbelül fele-fele arányban volt kezdő vagy csere a Wolfsburgban, az első tétmeccsen (1-0-s győzelem Koblenzben, Német Kupa-találkozón) is debütált. Ha a Bayern ellen szerepet kap Ralph Hasenhüttl vezetőedzőtől, akár meg is ismételhetné édesapja 2001-es bravúrját, aki akkor győztes gólt lőtt a sztárcsapat ellen.

A többiek közül Schäfer András lehet a legnyugodtabb: ő az Union Berlin óriási középpályás-konkurenciaharcában nyerőnek tűnik. Csapatával az első fordulóban Mainzba látogatnak.

Más-más okból ugyan, de bizonytalannak tűnik ellenben Sallai Roland (Freiburg), Szalai Attila (Hoffenheim) és Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt) helyzete. Sallai szerződése jövőre lejár, és bár tudása és teljesítménye alapján erőssége lenne csapatának, a klub és válogatott focistánk érdeke is a váltás, a következő napokban új helyen köthet ki. 

Szalai tavaly pocsék őszt töltött a Hoffenheimnél, és bár a tavasszal szintén balul elsült freiburgi kölcsönből visszatért a "Falusiakhoz", nála sem lenne meglepetés, ha szeptemberben már másutt szerepelne. 

Lisztesnek a hírek szerint a felkészülés során nem sikerült meggyőznie a frankfurti vezetőket arról, hogy már ősztől számolhatnak vele a Bundesligában.

Ezért egyelőre kölcsönadnák a Fraditól igazolt 19 éves magyar tehetséget.

A magyar érdekeltségű Bundesliga-meccsek hétvégén:

Szombat

15.30: Freiburg-Stuttgart (tv: Aréna4), Leipzig-Bochum, Hoffenheim-Kiel, Mainz-Union Berlin.

18.30: Dortmund-Frankfurt (tv: Aréna4).

Vasárnap

15.30: Wolfsburg-Bayern (tv: Aréna4).

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek