KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.15.

Váratlan fordulat, Gulácsiról döntöttek Lipcsében: ezért kerülhet vissza a kispadra

Megszületett a döntés a focistáról. Eldőlt, mi lesz Gulácsi Péter sorsa...

Parádés tavaszi teljesítménye után nem meglepetés, hogyan döntött Gulácsi Péter edzője az RB Leipzig kapuskérdésében. Marco Rose a hétvégi Német Kupa-meccsekkel kezdődő új német futballszezon előtt egyértelművé tette: továbbra is a rutinos magyar légiósra tekint az első számú kapusaként. Az ugyanakkor újdonság, hogyan akarják tűzben tartani Gulácsi rovására az eddigi legkeményebbnek tűnő posztriválisát, a 22 éves belga Maarten Vandevoordtot is.

Gulácsi Péter lépéselőnyben van erős vetélytársával szemben az RB Leipzig kapuspárbajában
Gulácsi Péter lépéselőnyben van erős vetélytársával szemben az RB Leipzig kapuspárbajában       Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 10 millió euróért (3,9 milliárd forint) szerződtetett nagy tehetség és Gulácsi Péter között nem aszerint fog eldőlni, melyikük védhet, hogy éppen melyik sorozatban játszik a lipcsei csapat. Korábban arról volt szó, hogy az 57-szeres magyar válogatott klasszisé lehetnek a Bundesliga- és a Bajnokok Ligája-mérkőzések, Vandevoordt pedig a hazai kupatalálkozókon tarthatja magát formában. Most azonban a Bild szerint abban maradtak az érintettek, hogy a szombati (15.30, tv: Sport1), esseni Német Kupa-meccsen Gulácsi véd, és a későbbiekben mindig a pillanatnyi helyzet alapján vethetik be a helyére törő belgát.

Gulácsi Péter ekkor pihenhet

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például a válogatottbeli szereplései, a távollétei után Gulácsi Péter a kispadra kerül majd. Márpedig ilyenből lesz bőven, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány csapatára szeptemberben, októberben és novemberben is két-két Nemzetek Ligája-meccs vár, jövő márciusban pedig már a világbajnoki selejtezők kezdődnek.

Jelenleg azonban a súlyos térdsérüléséből felgyógyult Gulácsinál az előny a Vandevoordttal vívott párharcukban. A tavaszi klasszis teljesítményén túl az is mellette szólt, hogy 2015 óta szolgálja a klubot, és a játékon túl is számít a szava: nem véletlenül csapatkapitány-helyettese a lipcseiek másik magyar válogatott vezéregyéniségének, Orbán Willinek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek