Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.09.

Ők jelentenék a különbséget? Két fontos játékosról is lecsúszott Marco Rossi csapata

A svéd labdarúgó-válogatott két győzelemmel kezdett a Nemzetek Ligája C divíziójában. Észtország ellen csereként pályára lépett Sebastian Nanasi, ezzel eldőlt, hogy ő sem lehet már magyar válogatott.

Svédország a Nemzetek Ligája C divíziójában Azerbajdzsánnal, Észtországgal és Szlovákiával került egy csoportba. A sárga mezes együttes jó rajtot vett, az azerieket 3-1-re, az észteket pedig 3-0-ra verte. Utóbbi összecsapáson lépett pályára csereként Sebastian Nanasi, aki emiatt már nem lehet magyar válogatott.

Sebastian Nanasi
Sebastian Nanasi (labdával) a svéd válogatottat választotta Fotó: TT News Agency via AFP

Nanasi 2023-ban debütált barátságos mérkőzésen a svéd felnőtt válogatottban, ami azonban még nem jelentett teljes elköteleződést, ahhoz tétmeccsen kell szerepelni. Az észtek ellen ez pedig megtörtént, ahol 30 percet töltött a pályán. Édesapja, Dennis Nanasi magyar floorball-válogatott játékos volt, így jöhetett szóba a magyar válogatottság a 22 éves futballistának, aki korábban elismerte, ha Marco Rossiék keresnék, átgondolná a helyzetét.

Ez azonban soha nem történt meg, Nanasi így végül a svédeket választotta, írja a Magyar Nemzet. A támadó-középpályás egyértelműen erősítés lett volna a magyar együttesnek is. Az előző kiírásban a svéd bajnokág legjobb focistájának választották meg, ezen a nyáron pedig a francia élvonalbeli Strasbourg 11 millió eurót (4,3 milliárd forint) sem sajnált érte.

Nem csak Sebastian Nanasit vesztette el a magyar válogatott

A középpályás mellett a lassan klasszis csatárrá érő Viktor Gyökeres is a svéd válogatottat választotta. A támadó Svédországban született, de magyar szülők gyerekeként. Nála ugyan szintén felmerült a magyar válogatottság, ám a 26 éves játékos végig kitartott a svédek mellett. A Sportingban tavaly 43 gólt szerzett 50 tétmérkőzésen, a formája pedig idén is parádés. Eddig öt összecsapáson hét gólt ért el, emellé pedig három gólpasszt is kiosztott. A két futballista óriási lökést adott volna Marco Rossiéknak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek