Történelmi árvíz fenyegeti hazánkat, így zajlik a védekezés

INSIDER
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.06.

Ebből mi lesz? Megújult német keret próbál ráijeszteni Szoboszlaiékra

A német labdarúgó-válogatott megfiatalodott kerettel várja a hamarosan induló Nemzetek Ligája sorozatot. Az Európa-bajnoksághoz képest öt rutinos labdarúgó hiányzik a csapatból, akiket a Bundesliga tehetségei próbálnak pótolni.

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én, szombaton (20:45, tv: M4 Sport) kezdi meg a szereplését a Nemzetek Ligájában. Szoboszlai Dominikék ellenfele Németország lesz, amely összességében pozitív hangulatban várja a sorozatot. Julian Nagelsmann együttese a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Spanyolország verte meg hosszabbításban. A kontinenstornán látott keret azonban némiképp átalakult.

firo : 29.06.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Round of 16, 1/8 Final, M37, Match 37, GER, Germany - DEN, Denmark
Antonio Rüdiger, Manuel Neuer és Ilkay Gündögan sem lesz ott a német válogatottban / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A csapat több kulcsemberét is kénytelen nélkülözni. Manuel Neuer, Thomas Müller és az Eb-n csapatkapitány Ilkay Gündogan is visszavonult a válogatottból. Toni Kroos a kontinenstorna után szögre akasztotta a stoplist. Nagelsmann Antonio Rüdigernek sem küldött meghívót, azonban nincs szó nézeteltérésről, pusztán a szövetségi kapitány pihenőt adott a Real Madrid középhátvédjének.

A kapuban Marc-André ter Stegen kapja meg az esélyt, aki eddig Neuer mögött nem tudott főszereplővé válni a nemzeti csapatban. A védelemben ott van Joshua Kimmich, Nico Schlotterbeck és Maximilian Mittelstädt is, akik az Eb-n is alapemberek voltak. Schlotterbeck mellett a Leverkusennel tavaly bajnok Jonathan Tah kezdhet.

Az egyetlen új játékos Angelo Stiller, aki az előző idényben nagyon jól játszott a Stuttgartban, és az új kiírást is biztatóan kezdte. Ilkay Gündogan és Toni Kroos személyében két fontos játékos helyettesét kell megtalálunk a középpályán, első feladatnak ez most elég is

nyilatkozta Julian Nagelsmann a kerethirdetés után. Stiller tavaly nyáron igazolt a Stuttgarthoz, ahol alapember volt a végül ezüstérmet szerző csapatban. A 23 éves védekező középpályás értéke egy év alatt a négyszeresére ugrott, jelenleg 20 millió euróra (8 milliárd forint) taksálja a Transfermarkt. A középpályán könnyen a kezdőben találhatja magát Robert Andrichhal és Aleksandar Pavloviccsal egyetemben.

Előttük Jamal Musiala és Florian Wirtz irányíthat, a középcsatár Kai Havertz lehet. A Németország-Magyarország találkozót szombat este 20:45-től rendezik Düsseldorfban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek