KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.20. 07:30
Módosítva: 2024.09.20. 08:10

Most lett elege Verstappennek, édesapja sem hagyta szó nélkül

Egyre nagyobb gondban a Red Bull, és úgy tűnik, elveszíti a világbajnok sztárpilótáját. Max Verstappen a Mercedeshez kerülhet, édesapja Jos Verstappen szóban már megegyezett az istálló csapatfőnökével, Toto Wolff-fal.

Max Verstappen 2021-ben egészen drámai körülmények között megszerezte első világbajnoki címét Lewis Hamiltonnal szemben a Forma–1-ben. Azóta 2022-ben és 2023-ban is ő ért a csúcsra, utóbbi évet elképesztő dominanciával húzta be. Idén szintén jól kezdett, csapata, a Red Bull azonban visszaesett a fejlesztési versenyben. A holland az elmúlt hét futamon nem tudott nyerni, ennek ellenére vezeti a vb-pontversenyt. Az istálló viszont jövőre elveszíti a főtervezőjét, Adrian Newey-t, aki az Aston Martinhoz kerül. Egyre biztosabb, hogy Verstappen sem marad sokáig az osztrák csapatnál.

Max Verstappen
Max Verstappen édesapja szóban már megállapodott a Mercedesszel (Fotó: AFP)

Az Origo szemléjéből kiderült, hogy Max Verstappen egykori F1-pilóta édesapja, Jos Verstappen kézfogásos megállapodást kötött a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal arról, hogy 2026-tól a jelenleg háromszoros világbajnok versenyző a Mercedeshez igazol.

Max Verstappen kiábrándult a Red Bullból

2026-tól ismét jelentősen változik az F1 szabályzata, a legtöbben pedig úgy látják, hogy ennek a Mercedes lehet a legnagyobb nyertese. Verstappen és a Red Bull viszonya már az idei szezon előtt hullámvölgybe került, amikor a vezetőség végül felmentette Christian Horner csapatfőnököt a szexuális zaklatásos ügyéből, ez pedig a Verstappen-családnak nem igazán tetszett. Szerződése ugyan 2028-ig szól az istállóval, azonban léteznek olyan kiskapuk, amivel a holland idő előtt szabadon távozhat.

A Mercedesnél jövőre a George Russell-Andrea Kimi Antonelli párossal versenyez. A képlet egyszerű, amelyikük meggyőzőbb teljesítményt mutat, az lesz Verstappen csapattársa 2026-tól.

Az F1-es mezőny ezen a hétvégén Szingapúrban versenyez.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek