Létrehozva: 2024.09.29. 12:00

„A bajnoki cím sem kizárt" - a Puskás Akadémia letaszítaná a trónról a Fradit

Egyre markánsabb teljesítménnyel rukkol elő a Puskás Akadémia, amely vasárnap rangadót játszik a Groupama Arénában a Ferencvárossal a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában.

Rangadóval zárul a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulója: vasárnap este a Ferencváros fogadja a Puskás Akadémiát (18 óra, tv: M4 Sport). A felcsúti csapat 15 ponttal éllovas, a második helyezett címvédő Fradinak is ugyanannyi pontja van, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és még pontveszteség nélküli. 

Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia az első helyről várja a folytatást Fotó: Laszlo Balogh

- Jelentős rangadó vár ránk - mondta a Puskás Akadémia tulajdonosi tanácsadója, Komjáti András, aki Komáromi György Mariborhoz történt távozásával folytatta. - Komáromi igen tehetséges labdarúgó, ezért jól döntött, amikor a korábbi jugoszláv tagköztársaságok egyik klubjához írt alá, mert onnan könnyebben léphet tovább egy magasabban jegyzett európai klubhoz.

A Puskás Akadémia két finn légiósa, Urho Nissilä és Mikael Soisalo egyre érettebben futballozik a felcsúti együttesben, eddig valamennyi fordulóban szerepet kaptak.

Most éreztek rá a magyar futballközegre. Rengeteget futnak, hatékonyak a támadójátékban. Amint a svéd Jonathan Levi is egyre felszabadultabban játszik, sokoldalú játékos, a Ferencváros ellen rajta is sok múlhat.

A Puskás Akadémia új szerzeménye, a korábban a Groningenben futballozó, Laros Duarte eddig két meccsen szerepelt, és komoly erősítést jelenthet a középpályán.

- Duarte a legutóbbi válogatott szünetben érkezett Felcsútra. Igaz, mivel nemzeti válogatottjába, a Zöld-foki-szigetek együtteséhez meghívták, ezért nálunk 3-4 napja kiesett, ezért most a beilleszkedés stádiumát éli. Főként védekező középpályásként hatékony. 

Hornyák Zsolt vezetőedző nemrégiben azt nyilatkozta: elérkezett az az idő, amikor a Puskás Akadémia jó eséllyel letaszíthatja a bajnoki trónról a Ferencvárost, és Komjáti szerint a bajnoki cím elképzelhető.

Következetes szakmai munka áll a csapat mögött, és mivel az élvonalban már rendszeresen érmes helyeken végzünk, egyszer voltunk másodikok, háromszor harmadik helyezettek, tehát az első hely sem kizárt

- így Komjáti.

Az NB I. élcsoportja: 

1. Puskás Akadémia 15 pont/6 mérkőzés, 2. FTC 15/5, 3. Újpest 10/7 

 

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek