Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.17.

Arne Slot nem kertelt, ez vár Szoboszlaira az idénynyitón

A Liverpool az Ipswich ellen kezdi meg az idei szereplését (szombat, 13:30, tv: Spíler 1) az angol labdarúgó-bajnokságban. Arne Slot vezetőedző pénteken megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol szó esett a csapat mostani erősségéről és a várható kezdőcsapatról is, ami kapcsán Szoboszlai Dominik reménykedhet.

A Liverpool idegenben kezdi meg az idei angol labdarúgó-bajnokságot. Ellenfele az újonc Ipswich lesz (13:30, Spíler 1), amely 22 év után jutott vissza az élvonalba.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik az első perctől kezdve ott lehet a pályán az Ipswich ellen (Fotó: AFP)

A két klub utoljára 2002-ben találkozott egymással a Premier League-ben, akkor a Liverpool 6-0-ra, illetve 5-0-ra tudott győzni. Az Ipswich tavaly nem akármilyen teljesítményt mutatott a másodosztályban, ugyanis úgy sikerült a második helyen feljutnia, hogy az előtte lévő szezonban harmadosztályban szerepelt. Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón méltatta is az ellenfelet.

„Újonc csapatról van szó, amely az elmúlt években remek munkát végzett. Elemeztük a tavalyi szezonjukat, a felkészülési találkozójukat, nem számít ilyenkor, hogy egy frissen feljutott csapatról beszélünk. Sok pozitívumot éltek át a tavalyi szezonban, nagyon várjuk már az összecsapást” – mondta Arne Slot az Ipswichről. A holland szakember több kérdést kapott az esetleges kezdőcsapatról, amire a tréner azt válaszolta, hogy nem tervez sokat változtatni az eddigieken.

Nem akarunk sokat változtatni. Sok minden jól működik. A kezdőbe sem akarok belenyúlni, készen állunk, ugyanakkor mindig törekedni kell a fejlődésre.

Szoboszlai Dominik az első perctől bizonyíthat

Ez Szoboszlai Dominik szempontjából nagyszerű hír, az eddig látottak alapján ugyanis a 23 éves középpályásra alapemberként számít Slot. A felkészülési szezonban három találkozón jutott szóhoz, mindháromszor kezdőként. Teljesítményét szintén sokan dicsérték, gólt lőtt, gólpasszt adott, és egyértelműen látszott, hogy Slot játékstílusa (a középpályán is erőltetni a futballt) kifejezetten fekszik neki.

Az átigazolások terén azonban úgy néz ki, hogy nem érkezik új futballista, a legfőbb kiszemelt, Martín Zubimendi ajtót mutatott a klubnak. „Az egész csapat együtt maradt, Joel Matipot és Thiagót elvesztettük, viszont más kulcsjátékos nem távozott. Nem lesz egyszerű szezon, mert sok az erős riválisunk, de mindent megteszünk.”

A keretünk nagyon erős és nehéz olyan játékost találni, aki valóban erősítést jelent. Zubimendit valóban kiszemeltük, de úgy döntött, hogy nem jön. Mi mindent megpróbáltunk, ez rajta múlott.

A Liverpool tavaly a harmadik helyen végzett a bajnokságban, ezt kéne megpróbálnia Slotnak túlszárnyalni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek