KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.28.

Világelső csapat hívja Marco Rossi legjobbját

Másodosztályúként is vezeti a világfutballt idén nyáron a Leeds United. Sallai Roland nagy múltú kérője jelenleg is "veri" az összes sztárklubot egy fontos tekintetben. Ennél jobb dobbantót nem is választhatna légiósunk.

Nem egy átlagos angol másodosztályú klub a Leeds United, amely sajtóhírek szerint egy francia csapattal verseng Sallai Roland megszerzéséért. A német Freiburgtól elvágyó, 27 éves magyar támadó szigetországi kérője az előző szezon végén csak a rájátszás döntőjében (0-1 a Southampton ellen) csúszott le a Premier League-be visszajutásról. Korábban három angol bajnoki címet nyert (igaz, legutóbb 1992-ben), nemzetközi szinten BEK- és KEK-döntőig is eljutott egykor (még a 70-es években), és olyan világklasszisok szerepeltek benne, mint például Éric Cantona és Ian Rush. De hagyjuk a múltat! Idén nyáron egy fontos listán a Leeds hátát nézi a teljes futballvilág, a legnagyobb és leggazdagabb klubokat is beleértve.

Sallai Roland tavalyelőtt duplázott az angol válogatott ellen, amikor a mieink idegenben 4-0-ra győztek a Nemzetek Ligájában
Sallai Roland tavalyelőtt duplázott az angol válogatott ellen, amikor a mieink idegenben 4-0-ra győztek a Nemzetek Ligájában          Fotó: AFP

Az elpackázott topligába jutás után ugyanis idén nyáron a Leeds kaszálta a világon a legtöbb pénzt a focistái eladásából, és jelenleg – két nappal a nyári átigazolási szezon zárása előtt – a nyeresége is mindenki másénál nagyobb összegre rúg Sallai kérőjénél. Futja tehát bőven az 52-szeres magyar válogatott labdarúgóra, aki Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának legjobbja volt az idei Európa-bajnokságon, és eddigi 13 válogatottbeli góljából hármat is az angolok ellen lőtt.

Két nappal az angliai piaczárás előtt a Sallai Rolandot csábító Leeds kaszálta a legtöbb pénzt a világ valamennyi futballklubja közül
Kiadás, bevétel és mérleg (balról jobbra): Nyáron a Leeds kaszálta a legtöbb pénzt a világ összes futballklubja közül                                     Fotó: transfermarkt.de

Persze az adatok a transzferhajrában óráról órára változnak, annyi mégis leszűrhető, hogy Sallai Leeds-játékosként nem egy játékostemetőbe igazolna az Elland Roadra.

Sallai Roland kérője nagyot kaszált

A német Daniel Farke menedzser csapatából az utóbbi hetekben 8-an távoztak jó pénzért, és mindegyikük topligába léptek előre. Az összesen 162,9 millió eurónyi (64 milliárd forint) bevételből a Brightonba igazolt Georginio Rutter és a Tottenhamhez szerződött Archie Gray hozta a legtöbbet a konyhára (mindketten több mint 40 millió eurót), de Crysencio Summerville-t is közel 30 millió euróért (11,5 milliárd forint) vette meg a West Ham. A többi távozó közül Luis Sinisterra is feljutott csapat helyett "egyéniben" a PL-be (Kerkez Milos bournemouth-i csapattársa lett 23,4 millió euró, azaz 9,2 milliárd forint fejében), de kerültek Leedsből a francia, a spanyol és a német élvonalba is.

Az érkezési oldalon egyelőre sokkal rövidebb a névsor, de az eddigi 25,45 millió eurónyi (10 milliárd forint) kiadás biztosan feljebb kúszik még, Sallai és/vagy mások megszerzésével.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek