Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.23.

Váratlan lépésre készül, vállalja a veszélyt a magyar válogatott sztárja

Meglepő helyre igazolhat a magyar labdarúgó-válogatott kulcsembere. Sallai Roland a Leeds United futballistája lehet. Az angol másodosztályból ugyan könnyű kitűnni, ám a klub a legtöbb esetben nem tudja kihasználni a játékosai potenciálját.

Sallai Roland kapcsán rengeteg klub érdeklődik a nyári átigazolási időszakban, azonban a csapatváltás továbbra sem következett be. Először a Bolognáról lehetett hallani, majd jött a Fiorentina, a Sevilla és a Galatasaray. A legújabb kérő az angol másodosztályban szereplő Leeds United, akik nagyon komolyan gondolják a magyar válogatott szélső szerződtetését.

Sallai Roland
Sallai Roland nagyot kockáztatna a Leeds Uniteddel Fotó: Anadolu via AFP

Sallai értéke 15 millió euró (5,8 milliárd forint) körül mozog, amit a Leeds szívesen kifizetne, főleg úgy, hogy idén nyáron eddig 145 millió eurónyi (56 milliárd forint) profitot generált az átigazolási piacon. A keretet megnézve azonban közel sem biztos, hogy jó ötlet lenne a 27 éves szélsőnek odaigazolnia.

A csapatban több olyan futballista található, akik nem tudták beváltani a hozzájuk fűzött nagy reményeket. Junior Firpo a Barcelona kezdőcsapatának is tagja volt egy időben, a Leeds 2021 nyarán, 15 millió euróért (5,8 milliárd forint) szerződtette. A 28 éves balhátvéd azóta nem alkotott maradandót Angliában, és szépen-lassan beleszürkült a mezőnybe.

Ethan Ampadu a Chelsea nagy reménysége volt, viszont az RB Leipzignál, a Sheffield Unitednél, a Veneziánál és a Speziánál sem marasztalták a kölcsönszerződése lejárta után. A Leeds olyannyira bízik benne, hogy megtette csapatkapitánynak, ami szokatlan döntés a múltját ismerve.

A szélsők miatt különösen aggódhat Sallai Roland

Brenden Aaronsonért 32 millió eurót (12,5 milliárd forint) sem sajnált két éve a Leeds, azóta ennek a töredékét éri (12 millió euró/4,6 milliárd forint). A nagy amerikai tehetség nem találta meg az utat a nagy múltú csapatnál, hasonlóan Wilfried Gnontóhoz. A szélső-támadó mindössze 18 évesen robbant be 2022-ben az olasz válogatottba a Nemzetek Ligáján. Amióta viszont abban az évben a Leeds szerződtette, nem tudja kihasználni a benne rejlő potenciált és a mutatói is alaposan visszaestek. A másik szélen Daniel James helyzete sem fényesebb. Az egykori Manchester United tehetség sem mutatta meg, hogy miért ért közel 30 millió eurót (11 milliárd forint) éve a Leedsnek, a klub azóta egyszer már kölcsön is adta.

Sallai számára külön aggasztó lehet, hogy a Leeds legtöbbször a szélsőkkel nem tud mit kezdeni, ellenben viszont Crysencio Summerville és Luis Sinisterra távozása miatt vélhetően a kezdőben kapna majd helyet a baloldalon. Az angol másodosztályból könnyű kitűnni, az imént említett Summerville például a West Hamnél kötött ki, ám a Leeds projektje közel sem biztos, hogy a legjobb választás Sallainak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek