Létrehozva: 2024.08.06.

„Szerencsések vagyunk” - Éremért harcolnak a női kézisek az olimpián

A magyar női kézilabda-válogatott legfontosabb meccse jön kedden az olimpián. A női kézisek Svédország ellen csatáznak, a cél az elődöntő.

A csoportkör után költözött a kézilabdázók mezőnye az olimpián, az egyenes kieséses szakaszban már Lille-ben játszanak a csapatok. Így a magyar női kézisek is új helyszínnel ismerkednek meg, miután a harmadik helyen továbbléptek. Golovin Vlagyimir együttese két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel csoportja harmadik helyezettjeként lépett tovább a legjobb nyolc közé, míg az ellenfél Svédország másodikként zárt a hatosukban. 

női kézisek
A továbbjutás is szép siker női kézisektől Fotó: Aniko Kovacs

A magyar válogatott legutóbb 2000-ben volt érmes olimpián, akkor Mocsai Lajos volt a második helyezett gárda kapitánya. A szakember tudja, mi segíthet a negyeddöntőben.

A rendezetlen védelem elleni eredményes lerohanások, a betörések hatékonysága és a pontos átlövések sorsdöntőek. Abból ne induljunk ki, hogy a 2023-as vb-n 26-22-re kikaptunk tőlük, majd a idei tavaszi debreceni olimpiai selejtező tornán 28-25-tel visszavágtunk, tudniillik az északiak a hajdúsági fővárosban nem teljes együttessel vállaltak harcot.

- véli Mocsai, aki arra figyelmeztet, jó lenne, ha az eddigieknél kevesebb labdát adnának el Klujber Katrinék, az viszont feltétlenül üdvözlendő, hogy Tóvizi Petra kiválóan összefogja a védelmünket.

Tizenhat éve negyedikek lettek a női kézisek 

Elődöntősök utoljára 16 éve voltunk, akkor Hajdu János együttese végül negyedik lett.

„Nagy siker lenne, ha minimum a négy közé ugyanígy eljutna Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese. A keddi meccs háromesélyes, meglehet, nagyon kikapunk, de egy jelentős különbségű sikerünk is benne van a pakliban, továbbá egy szoros döntetlen után büntetők is dönthetnek”

- nyilatkozta Hajdu, majd emlékeztet rá: 2008-ban a kínai fővárosban a hatodik ötkarikás találkozójukon játszottak a legjobban, 34-30-ra meg is verték Romániát. A szakember bevallja, a fizikai vonatkozásban jobb felépítésű svédek elleni meccs előtt azt találgatta, vajon a három skandináv együttes közül melyik feküdne jobban lányainknak?

Végül is szerencsések vagyunk, hogy nem Norvégiával vagy Dániával kell megküzdenünk az éremmeccs jogáért...

 

A magyar-svéd párharc győztese a francia-német mérkőzés továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek