KIAJOBB

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.08.26.

Minden idők legszínvonalasabb vb-jét rendezi meg Szilvásvárad

Nagy esemény helyszíne lesz a 2018-ban átadott Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont, ahol szeptember 4-8. között rendezik meg az INEOS FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságot.

Minden idők legjobb fogathajtó világbajnokságára készül Szilvásvárad – hirdette az esemény hétfői sajtótájékoztatójának sajtóanyaga. Mindezt számokkal is alátámasztva elhangzott: 14 nemzet 42 versenyzője készül a vb-re, többek között 13 világbajnok is. A mezőnyben olyan hazai sztárhajtók is ott lesznek majd, mint Lázár Zoltán, Dobrovitz József vagy ifjabb Dobrovitz József, akik jó esélyekkel indulnak - írja a Magyar Nemzet.

Dobrovitz József
Dobrovitz József is indul Fotó:  MTI

A hazánkba 2004 után visszatérő vb szeptember 4-én az állatorvosi ellenőrzéssel indul, ezt követi még aznap, 18 órai kezdettel az ünnepélyes megnyitó. Szeptember 5-én és 6-án 10.00-tól a díjhajtást, 7-én az ingyenesen megtekinthető maratonhajtást, 8-án pedig az akadályhajtást rendezik. A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont már több ízben otthont adott hazai és nemzetközi rendezvényeknek, kiváló infrastruktúrával várja vendégeit.

Az idei mezőny elképesztően magas színvonalú, hiszen ott lesz minden idők legeredményesebb hajtója, a tizenötszörös vb-győztes holland Ijsbrand Chardon és a utóbbi hat világbajnokságot sorozatban megnyerő ausztrál Boyd Exell is. A rendező ország jogán Magyarország kilenc versenyzőt indíthat az eseményen.

 - mondta Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek