Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.02.

Milák Kristóf visszatér, újra az aranyéremre hajt a csodaúszó

Előzetesen azt hittük, a 100 méteres pillangóúszás lesz klasszisunk "gyengébbik száma" a 2024-es olimpián. Milák Kristóf most itt szerezheti meg az aranyérmet Párizsban.

Egy nap szünet után péntek délelőtt újra a medencében láthatjuk Milák Kristófot. Olimpiai bajnok klasszisunk 200 méter pillangón címvédőként ezüstérmet szerzett, mától a rövidebb távon, 100 méter pillangón bizonyíthat. Három éve Tokióban itt második lett, most az első hely a célja.

Milák
Milák 200 méteres sokáig vezetett, majd második lett

Ami jó hír, a 100 méteres mezőnyben nem lesz ott kétszázas legyőzője, a francia Leon Marchand. Érkezik viszont a címvédő Caeleb Dressel, valamint többek között a svájci Noé Ponti.
 

Milák Kristóf aranyérmes lehet

 

Milák korábbi edzője szerint fontos, hogy erőnléttel jól bírja a távot.

A második helyezése arra ösztökéli, hogy a 100 pillét megnyerje. Az igaz, hogy jóval több kihívóval kell számolnia, mint 200 méteren, így a svájci Noé Pontival is, de mivel Kristófra egyetlen forduló, falérintés vár a rövidebb távon ötvennél, elegendő lehet a mostani energiája, és aranyéremmel tér haza

- mondta Selmeci Attila, a bajnok korábbi mestere.

Milák péntek délelőtt úszik az előfutamban, este jöhet a középdöntő. Ha minden jól megy, akkor szombat este Kristóf újra aranyéremért úszik. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek