Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.23.

Milák Kristóf új edzővel készül, kiderült, kit keres

Selmeci Attila mesteredző megvédte az elmúlt hetekben sok kritikát ért kollégáit. Ezen felül Milák Kristófról is szót ejtett, Selmeci már tudni véli, milyen új szakembert keres maga mellé a kétszeres olimpiai bajnok.

Annak ellenére, hogy a magyar úszók három arany-, egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek az olimpián, a Magyar Úszószövetséget sok kritika érte. Kós Hubert felkészülését az amerikai sztáredző, Bob Bowman segítette, Milák Kristóf tréningeiről pedig azóta is keveset tudni. Selmeci Attila mesteredző azonban igyekezett megvédeni a kollégáit.

Milák Kristóf
Milák Kristóf továbbra is az új megoldásokat fogja keresni Fotó: AFP

„A valóságtól elrugaszkodik az, aki a magyar úszóiskoláról mostanában lenézően nyilatkozik, aki általánosít, maradisággal és elkényelmesedéssel vádolja még a legjobb nevű szakembereinket is” – mondta Selmeci Attila, akinek a nyilatkozatát a Mandiner szemlézte. Pozitív példaként felhozta  Plagányi Zsoltot (Németh Nándor edzője), Magyarovits Zoltánt (Kós Hubert edzője) és Szokolai Lászlót (Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid edzője) is.

Selmeci szerint ilyen edzőt keres Milák Kristóf

Milák a jövőben nem fogja folytatni a munkát Virth Balázzsal. Selmeci szintén dolgozott a 24 éves sportolóval, ő vele szerezte meg Milák az első olimpiai bajnoki címét. Selmeci tudja, hogy Milák folyamatosan keresi az újabbnál újabb módszereket, ennek megfelelően fog edzőt választani.

„Az edző-versenyző kapcsolatnak a kölcsönös bizalomra kell épülnie, ha az megbillen, abból előbb vagy utóbb baj lehet. Előbb kicsi, aztán nagy, és ha nem sikerül változtatni, már a káosz következik. Afelől nincs kétségem, hogy Kristóf következő edzője is magyar lesz, valószínűleg nem egy öregúr, ám nem is egy tapasztalatlan fiatal."

Nem kizárt, hogy nem is egy klasszikus értelemben vett szakedző áll majd mellé, hanem egy mindig rendelkezésre álló segítőtárs, akit Kristóf irányít majd és lát el különböző feladatokkal. Már én is megtapasztaltam, hogy minden olyat szeretne kipróbálni, amiről hallott vagy amit látott, amitől fejlődést várt…

Milák Párizsban a 200 méter pillangó versenyszámban ezüstérmet szerzett, 100 méter pillangón azonban senki nem tudta megállítani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek