KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.

Közepes teljesítmény mellé gól, így kezdett Mbappé a Real Madridnál

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte az Atalantát a Szuperkupa döntőjében, ezzel rögtön trófeával indította a szezont. Kylian Mbappé góllal debütált első madridi tétmérkőzésen, ám a mezőnyben még nem nyújtott kiemelkedőt.

A Real Madrid a második félidőben mutatott játékával 2-0-ra legyőzte az Atalantát a Szuperkupa döntőjében, ezzel hatodik alkalommal nyerte meg a sorozatot. Az új csúcsigazolás Kylian Mbappé első tétmérkőzésén rögtön a kezdőcsapatban találta magát, a 68. percben pedig ő szerezte a spanyol csapat második gólját. Mezőnymunkáján azonban van még mit javítania, lapunk megnézte a legfontosabb statisztikákat a világbajnok támadóval kapcsolatban.

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé góllal, de közepes mezőnymunkával debütált a Real Madridban Fotó: NurPhoto via AFP

Így játszott Kylian Mbappé

Mbappé összesen 83 percet töltött a pályán. A FotMob kereken nyolcasra (a gólja sokat emelt a mutatón) értékelte a teljesítményét, csak Federico Valverde (8,4) és Jude Bellingham (8,6) játszott nála jobban. Három kapura lövése volt, ebből egyet blokkoltak, egy nem talált kaput, a harmadikból pedig gól lett. 28 passzából 24 sikeres volt, ami 86 százalékos pontosságot jelent, hosszabb indítást viszont csak egyet vállalt be.

Összesen 43-szor ért a labdához, ebből hétszer az Atalanta tizenhatosán belül. Négy cseléből kettő volt sikeres, ezen még van mit csiszolnia, hasonlóan a párharcaihoz (kilencből ötöt nyert meg). Az ellenfelek háromszor szabálytalankodtak vele szemben, ő maga pedig kétszer szerezte vissza a labdát. Mbappé láthatóan a második félidőben érezte jobban magát, amikor nem középen játszott, hanem a bal szélről indult befelé.

A Real Madrid számára vasárnap rajtol a spanyol bajnokság, a címvédő első ellenfele majd augusztus 18-án, vasárnap (21:30, Spíler 2) a Mallorca lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek