Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.14.

Nincs újabb futballcsoda, Mbappé góllal és trófeával debütált a Real Madridnál

Sokáig nem igazán találta a Real Madrid a ritmust az Atalanta ellen a Szuperkupa fináléjában, a második félidőben azonban magasabb szintre kapcsolt és megnyerte az összecsapást.

A Real Madrid Kylian Mbappéval a kezdőcsapatban várhatta a Szuperkupa fináléját az Európa-liga tavalyi győztese, az Atalanta ellen. A bergamói csodacsapat sokig jól tartotta magát, a spanyolok azonban a második félidőben nagyon magas szintre kapcsoltak és 2-0-ra megnyerték az összecsapást.

Kylian Mbappé már az első tétmérkőzésén betalált a Real Madridnál Fotó: AFP

Az első félidő óvatos ismerkedéssel indult, az Atalanta valamennyivel többet veszélyeztetett. Egy megpattanó beadás után a kapufa mentette meg a Real Madridot, ám az első játékrész legvégén Rodrygo révén a fehér mezes együttes is eltalálta a felsőlécet. A második játékrész legelején Thibaut Courtois védett egy óriásit Mario Pasalic fejesénél. Ezt követően viszont fölénybe került a Real, amely az 59. percben Federcio Valverde révén megszerezte a vezetést Vinícius Júnior nagyszerű passza után. A Real-helyzetek sorra jöttek, a 68. percben pedig elérkezett az addig gyengén játszó Kylian Mbappé ideje, aki Jude Bellingham önzetlen passzát váltotta gólra.

A tavaly futballcsodát végrehajtó Atalantának ezt követően csak momentumai voltak, a Real Madrid a második félidőben mutatott játékával megérdemelten nyerte meg története során hatodik alkalommal a Szuperkupát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek