Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.21.

Alakul a genderbotrány a paralimpián is: büszke magára a transznemű futó

Érmet akar a paralimpián a férfinak született, de már nők között versenyző Valentina Petronelli. A genderbotrány legújabb főszereplője egy 50 éves olasz futó.

Ha már a párizsi olimpia a nők között harcoló férfi bokszolóktól volt hangos, előállt a genderbotrány a paralimpián is. Mint arról a Ripost is beszámolt, au augusztus 28-n rajtoló viadalon rajthoz áll egy látássérült futó, akit születésekor még Fabiziónak hívtak, mára azonban Valentina Petrillo lett, s transzneműként a hölgyek között versenyez. A sportoló saját bevallása szerint már gyermekkorában tudta, nőként kell élnie életét, később mégis született két gyermeke. 45 éves korában döntött a hormonterápia mellett, ebben gyermekeinek édesanyja is támogatta. Párizsban 200 és 400 méteres síkfutásban indul el úgy, hogy vak spanyol Melani Bergés rovására kvalifikálta magát az eseményre.

valentina petrillo, genderbotrány
Valentina Petrillo a genderbotrány főszereplője Fotó: Matthias Hangst

A kritikusok szerint hiába csökkentették hormonterápiával a tesztoszteronszintjét, azzal nem szűnik meg minden előnye, ami már a pubertás kor során kialakul fiziológiai különbségként, és jelentős teljesítmény differenciához vezet a férfiak és nők között. Petrillo ugyanakkor azt bizonygatja, hogy már nincs annyi energiája, mint régen, hízott tíz kilót, ráadásul állandóan fázik, rosszul alszik és hangulatingadozásokkal küzd.

Genderbotrány: Valentina Petrillo érmet akar szerezni

Az olasz atléta bízik a sikeres szereplésben, s abban, hogy érmet szerez Párizsban.

Éremre esélyes vagyok, de ehhez jobban kell teljesítenem, mint amikor tavaly egyéni csúcsot futottam. Tisztában vagyok a párizsi szereplésem társadalmi és kulturális jelentőségével. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy értékes sportteljesítményt nyújtsak 

– idézi a Magyar Nemzet a sportolót..

Úgy hiszi, hogy jelkép lehet a paralimpián, erről így beszélt: "Az a történelmi tény, hogy az első transznemű nőként részt vehetek a paralimpián, az elfogadás fontos szimbóluma."

A paralimpia augusztus 28-án kezdődik, és szeptember 8-ig tart.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek