Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.22.

Magyar lány lett a végzete, negatív rekordot állított be a teniszező

Csang Suaj könnyedén elvesztette az első összecsapását a Cincinnatiben zajlott tenisztornán. Ezzel viszont sikerült egy negatív rekordot beállítania, a mélypont Budapesten, Tóth Amarissa Kiara ellen történt.

Diana Shnaider hozta a papírformát, és a Cincinnatiben zajlott tenisztorna első fordulójában 58 perc alatt magabiztosan legyőzte a Csang Suajt. A kínai ezzel viszont egy negatív rekordot állított be, ugyanis ez volt egyéniben sorozatban a 22. veresége. Ilyen az ATP (férfi) és a WTA (női) open érájában még nem fordult elő, a rekordot eddig Vince Spadea tartotta, aki 1999 októbere és 2000 júniusa között 21-szer hagyta el folyamatosan vesztesként a pályát. Csang esetében érdekesség, hogy a mélypontja egy magyar teniszező, a Tóth Amarissa Kiara elleni összecsapáson volt.

(SP)SPAIN-MADRID-TENNIS-2024 MADRID OPEN-WOMENS SINGLES
Csang Suaj negatív rekordot állított be Fotó: Xinhua via AFP

A két hölgy a Budapest Grand Prix első fordulójában csapott össze, ahol Csang még második helyen kiemeltként érkezett, Tóth pedig szabadkártyásként kerülhetett a főtáblára. A meccset 5-5-ös állásnál szakították félbe, amikor a kínai játékos ütése után a vonalbíró közbeszólt, hogy kint volt a labda. Csang viszont nem értett egyet a bíróval, és a meccs ellenőrét kérte, hogy jöjjön le, aki azonban szintén nem hozott döntést. A veszekedés után Tóth eltaposta a salakos pályán a labda nyomát, ami után Csang teljesen összeomlott. Az elvesztett adogatójátéka után elsírta magát, és végül feladta a mérkőzést.


Azóta Csang kilencből egy összecsapást sem tudott megnyerni. Utolsó győzelmét még 2023 januárjában, az Ausztrál Openen aratta. Akkoriban a világranglistán az előkelő 22. helyet foglalta el, azóta már csupán a 646. helyen áll.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek