Létrehozva: 2024.08.29.

„Pokol vár a Fradira!" - a bosnyákok nem tartanak a zöld-fehérektől

Kőkemény csata vár a Ferencvárosra. A magyar bajnokcsapat a bosnyák Borac Banja Luka otthonában lép fel az Európa-liga selejtező playoff-párharcának csütörtöki visszavágóján.

Csütörtökön este (21 óra, tv: M4 Sport) eldől, hogy a második vagy a harmadik számú európai kupasorozatban folytathatja ősszel a Ferencváros, amely a hazai gól nélküli döntetlen után a bosnyák Borac Banja Luka otthonában próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. Egy héttel ezelőtt a Groupama Arénában a hazai szurkolók a lefújás után kifütyülték Pascal Jansen együttesét, amely kínlódott kevesebbre taksált riválisával, és csalódást okozott.

Pascal Jansen
Pascal Jansen, a Fradi edzője többször volt tanácstalan az első meccsen

A visszavágón is kemény harc vár a Fradira. Legalább is ezt állítja a ferencvárosiak egyik korábbi közönségkedvenc futballistája, Zorán Kuntics. 

A budapesti döntetlen után 50-50 százalékra teszem a továbbjutási esélyeket. Futball-láz van Banja Lukán, sőt, egész Boszniában. Biztos a telt ház, pokoli környezet, és kemény csata vár a ferencvárosiakra. Már csak azért is, mert nagyszerű játékosok alkotják a Boracot, amely klubtörténelmet írhat, ha feljut az Európa Liga főtáblájára. Ez tovább táplálja a játékosok akaraterejét.

- fogalmazott Kuntics, aki jelenleg a szerb Vojvodina játékosmegfigyelői hálózatát vezeti. 

A Fradi egykori csatára hozzátette, a Borac edzője, Mladen Zizovic a klasszikus jugoszláv futballiskolát képviseli, így aztán a sok futáson túl a keménységet is megköveteli a játékosaitól.

"Úgy látom, nagyon tisztelik a Ferencvárost, de nem tartanak tőle - magyarázta Kuntics. - Így aztán nagy csata várható. Szerintem bármelyik csapat továbbjuthat, az első meccs alapján semmi sem okozna meglepetést. Úgy hiszem nem, lesz sok gól, s a bosnyákok ugyanúgy letámadnak majd, mint tették azt Budapesten.

Hazája bajnokságában egyik csapat sem lépett pályára az előző hétvégén, mindkét gárda rápihent a visszavágóra. A Ferencváros sorozatban a hatodik szezonjában lesz érdekelt egy európai kupasorozat őszi küzdelmei során. A párharc győztese bejut az Európa-liga főtáblájára, míg a vesztes a Konferencia-ligában folytatja.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek