Létrehozva: 2024.07.06.

„Annyi pénzt kérnek, amennyit nem szégyellnek" – Így motiválják a focistákat az Eb-n

A török válogatott Holllandia ellen folytatja szombaton a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Őrületes összeggel motiválják a félholdas csapatot.

Egyértelműen megbecsülik a török labdarúgók eddigi Eb-teljesítményét. Erre utal, hogyha megnyerik a németországi Eb-t, átvehetik Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök biankócsekkjét. Az üres, kitöltetlen űrlapra olyan összeget írnak, amekkorát csak akarnak. Erről az isztambuli újságíró, Mehmet Basaran tájékoztatta a Ripostot. Basaran kiemeli, csillagászati összegekre persze ne gondoljunk, tudniillik egyébként is kiválóan kereső profikról van szó. Az osztrákoknak két gólt fejelő Merih Demiral például az Al-Ahliban évi 10 millió dollárt (3,6 milliárd Ft) keres. Más kérdés, ő nem játszik szombaton Hollandia ellen, mert a Szürke Farkasok szélsőséges szervezet köszöntésével ünnepelte második gólját, ezért az UEFA kétmeccses eltiltással büntette. 

Mert Gunok
Gunok az Eb legnagyobb védését produkálta Ausztria ellen (Fotó: AFP)

„Bár a csoporttalálkozókon nem volt minden ideális, de a tizenhat közé eljutottunk, és ez a lényeg” – fogalmaz Basaran. „Az Ausztria ellen a 2-1-re megnyert, végsőkig kiélezett nyolcaddöntőben mindenki tudása legjavát nyújtotta. Különösen Demiral és kapusunk, Günok, aki az utolsó pillanatában párducügyességgel ütötte ki a gólba tartó Christoph Baumgartner-fejest.”

Érthetően fesztiváli a hangulat török földön, bár Basaran megjegyzi: nem mindenki elégedett olasz szövetségi kapitányukkal, Vincenzo Montellával, akit folyamatosan kritizálnak a kezdőcsapat és a cserejátékosok miatt.

A taktikát elrontotta a portugálok elleni 0-3-as csoporttalálkozón, mert túlzó módon kitámadtunk. Szerintem nincs messze az idő, amikor távozik, és a helyére Sergen Yalcin érkezhet.

Mi várható a Hollandia elleni negyeddöntőben? – vetettük fel.

„Ha sikerül a torna gólkirály-jelöltjét, Cody Gakpót, illetve Xavi Simonst kikapcsolni, nyert ügyünk van, azaz elődöntőt játszunk. Utána pedig előkészíthetik az említett kitöltetlen csekkeket” – zárta Basaran.

A szombaton 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, a továbbjutó pedig az angol-svájci negyeddöntő győztesével játszik majd a fináléba kerülésért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek