Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.07.17.

Lewis Hamilton kitárta a szívét élete nagy veszteségéről

Óriási párharc ígérkezik a Hungaroringen duplán címvédő Max Verstappen ellen. Lewis Hamilton éppen az egyik kedvencének számító Magyar Nagydíj előtt érzett rá újra a győzelem ízére.

Rég látott, óriási csatát ígér a Forma-1 hétvégi (vasárnap, 15.00, tv: M4 Sport) Magyar Nagydíjára, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton legutóbb, Silverstone-ban több mint 2,5 év után nyert újra futamot az utóbbi évek egyeduralkodója, Max Verstappen előtt. A Mercedes brit világsztárja és a trónfosztása óta mindhárom vb-t megnyert Red Bull-klasszis párharcának sarokköve máig a 2021-es abu-dzabi zárófutam. Akkor egy máig vitatott biztonsági autós fázis után, az utolsó kör utolsó kanyarjában Hamilton elvesztette a már zsebben érzett, rekordot jelentő nyolcadik F1-bajnoki címét. Az akkor történteken máig nem tudta igazán túltenni magát.

Lewis Hamilton az ominózus futam végén gratulált Verstappennek, de máig nem tudta túltenni magát a történteken
Lewis Hamilton az ominózus futam végén gratulált Verstappennek, de máig nem tudta túltenni magát a történteken       Fotó: Getty Images

A jövőre a Ferrarihoz átülő, 39 éves Lewis Hamilton máig küzd a démonaival, és csak reméli, hogy az idei Brit Nagydíj megnyerése hozzásegíti a sebe begyógyulásához.

– Ez egy messzire mutató kérdés. Majd az idő megmutatja. Az egyetlen, amit mondhatok: nem adom föl. Őszintén szólva már akkor azt hittem, hogy túltettem magam a történteken, amikor 2022-ben nekikezdtem az új szezonnak. Sok időbe telt, mire rájöttem, hogy nem így van. 

Az ilyen érzések gyógyulása sokáig tart, ez teljesen normális. Egyszerűen próbálom továbbra is napról napra dolgozni ezen és megtalálni a lelki békém 

– idézte Sir Lewist a mogyoródi versenyhétvége előtt a Motorsport Total.

Lewis Hamilton szerint akkor kirabolták

Hamilton a közelmúltban a GQ magazinnak elmondta: az a futam azóta is fájó pont számára.

– Hogy kiraboltak-e? Nyilvánvalóan. De ami szép volt benne, és amit magamban el is raktároztam, hogy az apám akkor is mellettem állt. Együtt mentünk át az élet hatalmas hullámvasútján, fel és le. És azon a napon, amikor a legnagyobb fájdalmamat átéltem, ő ott volt – mondta az autóversenyző, aki sokáig rágódott a történteken, de ma már, ha tehetné, inkább nem foglalkozna vele.

– De ha látok róla egy videót, még mindig ugyanazt érzem – jelezte, hogy az emlékek bizony máig felidézik a fájdalmát. – Végül is ez az érzés sosem fog teljesen elmúlni. Olyan, mint amikor az első szerelemre, vagy éppen az első szívfájdalomra emlékszel. A következő egész évben igyekeztem újraprogramozni a pszichémet, de Abu-Dzabi sebhelye bennem van és bennem is marad. Ugyanakkor sosem vágytam miatta bosszúra. Vagy jóvátételre. Az már a múlt, és a múlton semmivel sem változtathatsz. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy még keményebben dolgozol, és még precízebben, még jobban igyekszel előrehaladni.

A Magyar Nagydíj programja

PÉNTEK

13.30: 1. szabadedzés, 17.00: 2. szabadedzés

SZOMBAT

12.30: 3. szabadedzés, 16.00: időmérő

VASÁRNAP

15.00 futam, F1 Magyar Nagydíj

(Az eseményeket az M4 Sport közvetíti.)

 

A Hungaroringen kiderül, hogy miután két hete, Silverstone-ban végre újra versenyt nyert, lendületbe jött-e. Ennél jobb helyet keresve sem találhatna, hiszen karrierje során már 8-szor nyert a Magyar Nagydíjon, vagyis a hazai futama mögött itt fut a második legjobban a szekere (igaz, tavaly és tavalyelőtt meg Verstappen győzött Mogyoródon).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg, kattints a 'Megtekintés a YouTube-on' linkre!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek