KIAJOBB

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.07.16.

Új rekord született a Kékszalag előtti utolsó nagy versenyen

Ismét megrendezték a Horváth Boldizsár Emlékversenyt, a híres balatonfüredi ortopéd orvos emléke előtt tisztelegve. A versenyt a Kékszalag előtti utolsó nagy erőpróbának tartják.

Négy nappal az 56. Kékszalag előtt az utolsó felkészülési lehetőséget jelentette a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely egyben az idei Yardstick Trophy és a BYC Szombati Regatták harmadik versenye volt - írja az Origo. 73 hajó teljesítette a távot, abszolútban a MLS Raiffeisen Fifty-Fifty katamarán, új rekorddal (40 perc, 47 másodperc) győzött a második Sailing Team RSM Hungary és a harmadik Nanushka előtt.

Kékszalag, hajó
Fotó: MVSZ

Felkészülési versenynek szántuk a Horváth Boldizsár regattát a Kékszalag előtt. Ennek maradéktalanul meg is felelt, szép időben jót vitorláztunk

- mondta a befutó után Józsa Márton, az MLS Raiffeisen Fity-Fifty versenyzője.

A hagyományos egytestű hajók között diadalmaskodó Avatar II versenyzője, Varga Lajos szerint izgalmas futam volt: 

"Jó volt, végig izgalmas versenyt vívtunk a Trenasettével. A BYC-es fiatalokból álló csapat kiválóan teljesített, a kétszeres olimpikon Hajdu Balázs pedig hibátlan hajóvezetéssel segítette a győzelmünket. A srácoknak pedig élményt jelentett egy vitorlásikonnal egy hajóban versenyezni."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek