KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.07.14.

Óriási esélyekkel indult az olimpiára a vitorlázó válogatott

Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt a Kékszalag Fesztivál keretein belül indították útnak Balatonfüredről. Felveszik a versenyt a tengeri nagyhatalmakkal.

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben szervezett ünnepségen, a Kékszalag Fesztivál hetén (ennek fénypontja a csütörtökön rajtoló 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj lesz), közvetlenül a Kékpántlika utánpótlás verseny után. A szervezet vezetői mellett fiatal tehetségek személyes üzenetekkel köszöntötték a két olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt, akik augusztus 1-én kezdik meg a küzdelmeket a Marseille-i öbölben, a Földközi-tengeren – közölte a szövetség.

Vadnai Jonatán személyesen, Érdi Mária online vett részt az ünnepi eseményen
Vadnai Jonatán személyesen, Érdi Mária online vett részt az ünnepi eseményen       Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség - Kerekes Zsombor

Elindult a párizsi olimpiára, egészen pontosan Marseille-be, a vitorlás versenyek helyszínére a magyar vitorlázó válogatott két tagja, Érdi Mária és Vadnai Jonatán. A Magyar Vitorlás Szövetség balatonfüredi központjában a szövetség vezetői, számos klub képviseletében utánpótlás versenyzők és újságírók, fotósok jelenlétében egy rendhagyó eseményen köszöntötték a két fiatal olimpikont, akik mindketten óriási ambíciókkal készülnek a versenyre. 

Július 20-án vehetik át a hajóikat a helyszínen és augusztus 1-én kezdik meg a tényleges versenyzést Marseille-ben. A medal race-ek, azaz a döntők a tervek szerint augusztus 6-án lesznek. Berecz Zsombor, aki Tokióban ezüstérmet szerzett és ezzel a magyar vitorlássport eddigi legnagyobb sikerét érte el, ezúttal a válogatott szövetségi kapitányaként készül az olimpiára. A két sportolónak azt üzente, “egyszemélyes hajóban vitorláznak, de lélekben sokan ott lesznek velük a futamok közben.”

Érdi Mária, 2023 világbajnoka és az idei év Európa-bajnoka, aki online jelentkezett be az eseményre, elmondta, hogy Tokióból csalódottan jött haza, mert úgy érezte, hogy nem hozta ki magából a maximumot, de tanult belőle és most jobban felkészült:

Kijelenthetem, hogy óriási esélyekkel indul neki az olimpiának a magyar vitorlázó válogatott! Kicsi a magyar csapat, de a miénk az egyik legösszetartóbb társaság és ez erőt ad mindannyiunknak.

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség - Kerekes Zsombor

Vadnai Jonatán, a 2024-es Eb ezüstérmese arról beszélt, hogy ez lesz az első olimpiája. 

– Ez a sportágunk csúcsa. Hihetetlen lehetőség, hogy ott lehetek és az egész nemzetet képviselhetem. Egy-egy induló van minden országból, így az olimpia kicsit a nemzetek harca is. Szerencsére sok időt töltöttünk Marseille-ben és edzettünk annyit, hogy fel tudjuk venni a versenyt a tengeri nagyhatalmak vitorlázóival – mondta.

Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke azt kérte a szurkolóktól és a médiától, hogy támogassák a sportolókat, de túlzott elvárást ne tegyenek rájuk, csak kellő motivációt. „A drukkoló közösség ott áll mögöttük és támogatja őket.”

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség - Kerekes Zsombor

Az esemény végén az utánpótláskorú versenyzők egy nemzeti lobogóra írt személyes üzeneteikkel bocsátották útjára a magyar csapatot. A különleges zászlót a válogatott bázisán kifüggesztik, hogy ezzel is erőt adjanak a versenyzéshez.  

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek