KIAJOBB

Szerző B.

Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.15.

Spanyolországot tartják a legesélyesebbnek az EB győzelemre a magyarok

A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján az Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok közel fele mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel követni. A felmérés szerint főleg a férfiak körében nagyobb (60%) az érdeklődés a sportesemény iránt. A válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot.

A 2024-es év igen gazdagnak mondható sportesemények tekintetében. Hamarosan indul a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet az Olimpia követ majd, a sort a Paralimpia zárja. Ezeket a kiemelt eseményeket már nem csak a rendszeres sportfogadók, hanem azok is figyelemmel kísérik, akik év közben nem, vagy csak részben követik a sportvilág történéseit. Az érdeklődés láthatóan fokozódik, amikor van kinek szurkolni, idén, például a mi esetünkben a magyar válogatott sikeres Eb-mérkőzéseiért.

A Szerencsejáték Zrt. nemrég végzett reprezentatív, online gyors paneles kutatása alapján elmondható, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit a megkérdezettek mintegy 46 százaléka fogja figyelemmel kísérni, a férfiak körében arányában jóval nagyobb az érdeklődés, 60 százalékuk nyilatkozott arról, hogy nézni fogja a mérkőzéseket. A lakosság 29 százaléka jelezte azt is, hogy valószínűleg fogadni is fog majd a labdarúgó Európa-bajnokság valamelyik mérkőzésére.

Hazánkban az izgalom igencsak felfokozott, hiszen a magyar csapat is játszik a labdarúgó Európa-bajnokság meccsein. A találgatások már most megindultak arról, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportjában. A válaszadók egyharmada (relatív többsége) szerint a magyar válogatott 3-4 pontot fog szerezni a csoportmérkőzések során. A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán 4 százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül fogja zárni a csoportmeccseket. A válaszadók 60 százaléka úgy gondolja, hogy a magyar válogatott tovább fog jutni a csoportkörből, akik pedig így vélekednek relatív többségben (29%) arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat.

Messze a legnagyobb arányban, a válaszadók fele, Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd Sallai Roland követi.

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje a labdarúgó Európa-bajnokságot. Őket szorosan követi Németország és Franciaország. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának egyáltalán nem meglepő módon Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók (28%, és 26%).

A kutatás adatai szerint az EB esélyes gólkirályának legnagyobb arányban, a válaszadók 44 százaléka a Cristiano Ronaldót nevezték meg, őt Kylian Mbappé követi (27%).

Aki az izgalmakat tovább szeretné fokozni, az a Szabadság téren felállított Tippmix Mol Belvárosi Foci Mozi helyszínen is követheti az eseményeket. Az idelátogató több ezer szurkolót két, egyenként 45 négyzetméteres óriás kivetítő várja. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók a meccshangulat mellett számos gasztronómiai különlegességgel is találkozhatnak.

origo.hu

Az egy nap alatt szupersztárrá vált Ádám Martin nem fél, s üzent a németeknek - videó

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

borsonline.hu

Mutatjuk a fotót az esküvőről: Nádai Anikó gyönyörű volt

magyarnemzet.hu

Magyar válogatott: a letargia után mosolyt csalt a felfedezett sztárunk

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

vg.hu

Balaton: elkészült a tragikus haláleseteket is okozó árok térképe – mutatjuk, hol a legnagyobb a veszély

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

travelo.hu

Bálnát láttak a horvátországi partoknál

ripost.hu

Ettől a hozzávalótól lesz fejedelmi lakoma a lecsóból

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

"Végre újra itt!" – falatnyi topban jelentette be a hírt Stana Alexandra

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Döbbenetes, ennyit változott a magyar válogatott Eb kerete

KIAJOBB

Meglepő lista, kiderült, kié a legértékesebb Eb-keret

KIAJOBB

„Mégis kérdezgetnek Magyarországon” – Nagy kritika Marco Rossitól: kifakadt hazájában

KIAJOBB

„Jó vér, egy művész fia” – az új Szoboszlait látják a Fradi búcsúzó csillagában

KIAJOBB

Döbbenetes adat, az átlagfizetés húszszorosa várta a magyar focistákat az Eb-n

KIAJOBB

Fájó nyitány az Eb-n, a magyar válogatott későn hajrázott

KIAJOBB

Szoboszlai és a többiek, ők lehetnek a magyar válogatott sztárjai az Eb-n

KIAJOBB

"Még ha ez most kicsit bután is hangzik, de!" - nem kertelt Szoboszlai, kimondta, amit minden magyar hallani akart