Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.05.

Elképesztő prémiummal motiválják a németeket az Eb előtt

Gőzerővel készül a házigazda Németország a labdarúgó Európa-bajnokságra. A 2014-es világbajnokság győztese az elmúlt időszakban rendre gyengén szerepel a nagy világeseményeken, a német szövetség pedig jelentős prémiummal szeretné motiválni a játékosait.

Június 14-én elindul a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek Németország ad otthont. A házigazda együttes Magyarországgal, Skóciával és Svájccal került egy csoportba, a nyitómérkőzést a skótok ellen vívja. Németország Európa-bajnokságot legutóbb 1996-ban nyert, a 2014-es világbajnoki cím óta viszont nem hozza a várt eredményeket. A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hazai pályán különösen nem akar leszerepelni, ezért jelentős prémiumot ajánlott fel a játékosoknak.

Germany - Ukraine
Anyagilag is megéri a németeknek eredményesen szerepelni az Európa-bajnokságon Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A szövetség a 26 fős keretre összesen 10,4 millió eurót (4 milliárd forint) különített el, ami a végső győzelem esetén oszlana el a futballisták között, szemlézte a Spiegel Sport írását az Index. A tárgyalásokat Ilkay Gündogánnal, a válogatott csapatkapitányával folytatták le.

A 2021-es Európa-bajnoksághoz és a 2022-es világbajnoksághoz képest nem lesz változás a teljesítményhez kötött tornabónuszokban, az összegről már tavaly megállapodtunk a játékosok megegyezésével

 – mondta Andreas Rettig, a DFB ügyvezető igazgatója a dpa megkeresésére. A németek a torna megnyerését tűzték ki célul.

A csoportgyőzelem 50 ezer eurót (19 millió forint) érne, a negyeddöntőbe kerülés már 100 ezer eurót (38 millió forint). Az elődöntőnél jönne az újabb emelkedés (150 ezer euró/58 millió forint), a finálé prémiuma 250 ezer euróról (97 millió forint) indul. Amennyiben pedig azt is behúzza a csapat, abban az esetben jönne a 400 ezer eurós (155 millió forint) prémium. Ezek az összegek nem adódnak össze.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 28,25 millió eurót (11 milliárd forint) fizet a kontinenstorna győztesének, de az induló országokról sem felejtkezik meg, a 24 részt vevő nemzet 9,25 millió eurós (3,5 milliárd forint) bónuszt kap.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek