KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.06.15.

Döbbenetes adat, az átlagfizetés húszszorosa várta a magyar focistákat az Eb-n

1972-ben esélyes volt a magyar fociválogatott az Eb-n, most kiderült, mennyi is volt a célprémium az aranyért.

Esélyesként érkezett, végül a negyedik lett az 1972-es Európa-bajnokságon a magyar fociválogatott. Akkor a szovjetek ellen úgy bukták el az elődöntőt, hogy egy tizenegyest is kihagyott a gárda. A csapat akkori alapembere, Kű Lajos máig nem érti, miért nem ő végezhette el a büntetőt.

"A mérkőzés előtt Illovszky Rudolf szövetségi kapitány megkérdezte, ki vállalná az esetleges büntetőt, és mi ketten tettük fel a kezünket, Zámbó Sanyi és én. Az edzés után mindketten rúgtunk öt-öt tizenegyest, egyikünk sem hibázott, Rudi bácsi pedig azt mondta, Sanyi az idősebb, övé lesz a lehetőség. Amikor eljött a pillanat, habozás nélkül vette fel a labdát, sajnos hibázott."

Kű Lajos  Fotó: Magyar Nemzet

Kű azt is elmondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban, hogy mennyi pénzt kaptak volna, ha aranyérmet nyer az Eb-n a csapat.

Jöttek a külföldi újságírók, és mondták, biztosan le kellett adnunk a meccset a szovjeteknek. Marhaság volt, nem kaptunk ilyen utasítást, sőt, az arányokat tekintve soha életemben nem játszottam annyi pénzért, mint akkor, fejenként negyvenezer forintot ígértek nekünk, ha megnyerjük az Eb-t, akkoriban kétezer körül volt az átlagfizetés.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek