KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.04.04.

Oda minden remény, már Dárdai Pál maradása is kérdőjeles

Nagybevásárlásra készül Dárdai Pál és a Hertha-vezetés. Elszállt az idei feljutás esélye, mostantól más célok lebegnek a szemeik előtt.

Áll a bál Berlinben Dárdai Pál személye körül, kérdőjeles a vezetőedző jövője a Hertha Berlin focicsapatánál. A magyar tréner szerdán kaotikus sajtótájékoztatót tartott, melynek komoly következményei lehetnek.

Dárdai Pál karácsonyig a 4-5. helyig akarja röpíteni a most 12. Herthát
Fotó: YouTube/herthabsc

Dárdaitól a tekintélyes német lap, a Kicker újságírója akart kérdezni, azonban egy korábbi kritikusnak tartott cikk miatt Dárdai nem volt hajlandó válaszolni. Sőt, a második kérdésére sem, ekkor inkább kivonult a sajtószobából. Érdekesség, hogy a Hertha honalpja egyelőre hallgat a kínos esetről.

Ha ez nem lenne elég, komoly napok várhatnak a magyar szakemberre.

Noha matematikailag még semmi sem dőlt el, a német sportsajtó mérföldkőként kezeli a Hertha hétvégi, Nürnberg elleni döntetlenjét (3-3): mindenhol azt zengik, hogy Dárdai Pál futballcsapata az újabb hazai pontvesztésével végképp lemondhat a visszajutásról a német Bundesliga élvonalába. A tavaly kiesett berlinieket a bajnokságból hátralévő hét fordulóban csak két cél vezérli. Gólkirályi címhez akarják segíteni a korábban két magyar klubban is szolgált Haris Tabakovicot, és a lehető legjobban felkészülni a következő szezonra, amikor már harcban lennének a feljutásért. Ez utóbbi érdekében nyáron óriási változások várhatóak a Herthában.

Komoran néz a jövőbe Dárdai Pál és főnöke, Benjamin Weber (jobbra): jövőre lehet esélyük a feljutásra?
Komoran néz a jövőbe Dárdai Pál és főnöke, Benjamin Weber (jobbra): jövőre lehet esélyük a feljutásra? / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Sokan a magyar klubikon, Dárdai Pál maradását is megkérdőjelezik, miközben ő maga tavaly nyár óta mindig hangsúlyozta: kár túl sokat várni, ez egy átmeneti szezon. A kényszerből totálisan átalakított, megfiatalított csapatát idén tovább erősítve, a 2024/25-ös szezonra lehet majd ütőképesebb a Hertha.

„Tapasztalatokat kell gyűjtenünk. Ez egy átmeneti év, talán jövőre már kimondhatjuk, hogy fel akarunk jutni” – nyilatkozta nemrég a magyar edző.

Főnöke, Benjamin Weber sportigazgató most némileg határozottabban fogalmazott erről:

„Folyamatosan fejlődni akarunk, támadni és belátható időn belül visszatérni a Bundesligába, ez nyilvánvaló.”

A Hertha vezetői hosszú és folyamatosan bővülő listán írják össze a nyári erősítésül kiszemelt futballisták neveit. A Bild értesülése szerint máris több mint 20 játékosról van szó, és csak kapus- és belső védőposztra (itt szerepel az immár magyar válogatott Dárdai Márton) nem keresnek új futballistákat. 

Dárdai egyik kívánsága például a magdeburgi Baris Atik lenne, aki a két csapat szezonbeli két meccsén egy góllal és két gólpasszal villant a Hertha ellen.

Weberék több ügynökséggel és menedzser is közölték, mely pozíciókra, milyen focistákat keresnek. Két megszorítással: lehetőleg szabadon igazolható játékosokat, akik évente legfeljebb 300 ezer eurós (118 millió forint) fizetéssel is beérik. Ez utóbbira azért van égető szükség, hogy a tavaly csődközelbe került klub teljes kerete ne keressen többet évente 40 millió eurónál (15,7 milliárd forint).

Dárdai Pál így bánik a művészével

Ami a magyar NB I-ben is szerepelt, 17 gólos bosnyák Tabakovic ügyét illeti, valamivel könnyebb a 9. helyezett Dárdai-csapat dolga. Dárdai Palkó és a többi focista az eddiginél is több beadással keresi majd a kapu előtt bóklászó centert. 

– A klub és Haris számára is szép dolog lenne – célzott Dárdai Pál vezetődző az áhított gólkirályi címre. – Számomra a középcsatárok művészek. Bizalomra és biztonságérzésre van szükségük, és akkor góllal fizetik vissza ezeket.

Tabakovic jelenleg a düsseldorfi görög Hrisztosz Colisszal holtversenyben szerezte a legtöbb gólt a német másodosztályban, de mögöttük is nagy a tülekedés. 


A 27 forduló alatt gyűjtött 38 pontjával 9. Hertha legközelebb pénteken (18.30, tv: Aréna 4) az egy-egy ponttal és helyezéssel jobban álló Paderbornhoz látogat.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

origo.hu

Kórházban van Kulcsár Edina, Csutinál vannak a gyerekek

borsonline.hu

Idegenek fotózzák a magyarok otthonait, utcáit - ezt tedd, ha Te is érintett vagy

magyarnemzet.hu

Itt az amerikai bejelentés, ekkor kezdődik a harmadik világháború

life.hu

Három gyerek, egy férj és rengeteg humor: betekintés Petrik Csenge tiktoker igazi életébe

vg.hu

Változott a földtörvény, kiskapuk záródtak be

origo.hu

Berki Mazsi a gazdag barátjáról: Tudtam, hogy lesz köztünk valami

mindmegette.hu

Ezeket jó, ha tudod a paprikaültetésről, ha bőséges termést szeretnél

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

"Gyurcsány-árnyékkormány" vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

KIAJOBB

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

KIAJOBB

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

KIAJOBB

Ki a jobb? Egymásnak ugrottak a drukkerek Szoboszlai miatt