KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.02.15.
Módosítva: 2024.02.16.

Ez most nem jött össze, itthon továbbjuthat a Fradi

Először kapott ki a Konferencialigában a magyar csapat, de a remény még él.

Februárban indult az európai kupatavasz a Ferencváros focicsapatának. A zöld-fehérek - akárcsak tavaly - ezúttal is túléltek egy európai csoportkört. A folytatásban a Konferencialigában a görög Olympiakosz az ellenfél, a cél pedig a nyolcaddöntőbe jutás. Az első meccs előtt jó jelnek tűnt a görög csapat kissé kaotikus felkészülése, napokkal a párharc előtt cseréltek sportigazgatót, valamint vezetőedzőt. 

A kezdés majdnem remekül sikerült, már a második percben a kapuba talált Varga Barnabás, sajnos a videobíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A folytatásban is derekasan harcolt a Fradi, igaz, a félidő legnagyobb helyzeténél Dibusz Dénesnek kellett fantasztikus védést bemutatnia.

DIBUSZ Dénes
Hősiesen harcolt a Fradi Fotó: Illyés Tibor

Fordulás után enyhén erősödött a görög nyomás, s a cserék is frissítettek a hazaiak játékán. A hajrában meg is lett az Olympiakosz vezetőgólja, Ajub El-Kábi talált a kapuba. 

Persze semmi sincs veszve, a Fradi egy hét múlva, február 22-én, csütörtökön hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást. A Ferencváros legutóbb harminc éve, 1994-ben ért el akkora bravúrt, hogy idegenbeli vereség után jusson tovább egy kupacsatából, akkor az orosz CSZKA Moszkvát múlta felül a csapat.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek