Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2023.11.20.
Módosítva: 2023.11.21.

„Kaptam tőle egy könyököst” – megütötte a montenegrói sztár a magyar válogatott játékosát

Először volt kezdő a magyar labdarúgó-válogatottban Montenegró ellen Balogh Botond. A Parma 21 éves középhátvédje nagyszerű mérkőzésen van túl, komoly csatákat vívott Sztevan Joveticcsel, aki rögtön alaposan odasózott neki.

Két évvel ezelőtt ugyan már debütált a magyar labdarúgó-válogatottban Balogh Botond (San Marino ellen játszott öt percet), az igazi pillanata most jött el, ugyanis Montenegró ellen a kezdőcsapatban találta magát. Az összecsapást végigjátszotta, ráadásul 7,7-es értékelésével (eredmenyek.com) rögtön a legjobb hátvéd lett. Klubcsapatában, a Parmában két belső védő játszik, Marco Rossinál viszont három, a 21 éves futballistának pedig tetszett az új szerepköre.

Balogh Botond azonnal letette a névjegyét a magyar válogatottban (Fotó: Csudai Sándor / Origo)

„Más volt, mivel így sokkal szabadabban tudtam fellépni a támadásokhoz a jobb oldalon, és én ezt szeretem is. Ez egy másik csapat, eltérő szisztémával, alkalmazkodni kell, jól éreztem magam a jobb szélen” – nyilatkozta lapunknak Balogh Botond. A fiatal játékos sokszor találkozott a pályán Sztevan Joveticcsel, aki korábban a Manchester Cityben, az Internazionáléban és a Herthában is játszott. A montenegrói csatár rögtön „odaköszönt” neki a mérkőzésen.

„Sztevan Jovetics nagyon jó játékos, mindenki tudja, hogy milyen nagy karriert futott be. Én viszont nem olyan vagyok, aki azt nézi, hogy ki az ellenfél, játszhatok akár Cristiano Ronaldo ellen, minden párharcba ugyanúgy fogok belemenni.” 

Az elején kaptam Joveticstől egy könyököst, fel is szakadt tőle a szám, úgyhogy beköszönt nekem, de én nem foglalkoztam vele, és csináltam tovább a dolgom.

Balogh klubcsapatával, a Parmával vezeti az olasz másodosztályt, több társa, illetve a csapatmenedzser is gratulált neki az Európa-bajnokságra való kijutáshoz. A Serie B-ben a Pisában futballozik Nagy Ádám, emiatt a két játékost szorosabb kapcsolat fűzi egymáshoz.

Ádi nagyon segítőkész játékos, az első perctől kezdve, amióta itt vagyok, folyamatosan segít nekem. Amikor egymás ellen játszottunk az olasz másodosztályban, akkor mindig a meccsek előtt-után beszélgettünk egy 5-10 percet. Amikor legelőször idejöttem, akkor őt ismertem egyedül jobban, a szárnyai alá vett.

Balogh idén eddig négy bajnokin játszott a Parmában, a fehér mezes együttes háromszor győzött, egyszer vesztett a 21 éves hátvéddel a soraiban.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek