Létrehozva: 2023.07.30.

Óriási magyar siker született, súlyos versenyt nyert meg ez a csapat

Óriási súlyokban és drámai pillanatokban is bővelkedett az erősemberek Nemzetek Ligája-versenye Sárbogárdon. A négy fős csapatok viadalán végül a magyar kvartett (Sebestyén János, Juhász Péter, Kovács Ferenc és Mészáros Dávid összeállításban) bizonyult a legjobbnak Belgium, Csehország, Szlovákia, Szerbia és Hollandia kiválóságait megelőzve.

„Voltak ismeretlen versenyzők a mezőnyben, így előzetesen nem lehetett kijelenteni, hogy a győzelem a célunk, de annál jobb érzés, hogy végül összejött" – idézte fel a kétnapos verseny történéseit Juhász Péter, a magyar négyes tagja. "Az első nap a hollandokkal vívtunk nagy csatát, akiknek sajnálatos módon sérülés miatt fel kellett adniuk a versenyt. Az első nap utolsó száma volt a traktorkerékforgatás, brutális, 560 kilós gumiról volt szó, amit hétszer is meg tudtunk forgatni, míg az utánunk jövő csapatoknak három-négy, ha sikerült.”

31 tonnás kamiont kellett elhúzniuk a versenyzőknek Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt. 

A második nap magyar dominanciát hozott, Juhászék négyese vegyescipelésben és kőgolyópakolásban is felülmúlhatatlan volt, míg a Conan-körnél második lett a magyar csapat, így végezetül 24 ponttal meg is nyerte a Nemzetek Ligája második kiírását.

Úgy mentünk neki a vasárnapnak, minden számban az első két hely valamelyikét akarjuk megkaparintani. Örülök, hogy ez sikerült

 – tette hozzá az egyéniben és párosban is háromszoros magyar bajnok erősember, aki azt is elárulta, nem csak a brutális súlyok miatt volt rendkívül tanulságos számára a sárbogárdi viadal.

„Rólam tudni kell, hogy alapvetően magányos farkas típus vagyok. Megszoktam, hogy egyedül vagyok és saját magamért felelek, mindig magamban keresem a hibát, ha nem úgy jön ki a lépés, ahogy reméltem. Néha heves vérmérsékletű tudok lenni, ha úgy érzem, valami nem megy jól, és ez egy négyfős csapatverseny közben tud hátráltató tényező is lenni. A társak jól ismernek, és bízom abban, ha lobbanékony is voltam egy-két helyzetben, tudják, hogy a versenynek és nem nekik szólt. Ebben mindenképpen fejlődnöm kell még, és hasznos tapasztalat volt a Nemzetek Ligája.”

Juhász megjegyezte, olyan mezőny jött össze a Fejér vármegyei versenyhétvégére, amilyenre az elmúlt években nem volt példa idehaza.

Ilyen megmérettetésekre van szükség ahhoz, hogy fejlődni tudjunk. Motivációért sosem kell a szomszédba mennem, de azért nagyon más hétről hétre úgy versenyezni idehaza is, hogy nem lehet előre megmondani, ki egy verseny esélyese, az elsőtől az utolsó versenyszámig muszáj maximumot nyújtani, nem lehet taktikázni

 – jelentette ki.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a szervező Prémium Média & Sport Management részéről Botka István versenyigazgató is, aki szerint a Nemzetek Ligája második kiírása minden szempontból felülmúlta a várakozásokat.

320 kiló cipelése keretben Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt. 

„Az alapötlet 2019-ből való, amikor az első négyfős csapatversenyünket megszerveztük. Már akkor szerettük volna folytatni, de a koronavírus-járvány és a háborús helyzet sokáig nem tette lehetővé. Most jött el a pillanat, hogy immár a PSL keretei közt megrendezzük az újabb versenyünket ebben a lebonyolítási formában, és azt kell mondjam, megérte várni rá! Közép-európai szinten is jelentős esemény volt, aminek megszervezésére nyugodtan lehetünk büszkék mindannyian a Prémiumnál” – fogalmazott a szakember.

Kiemelte, innentől kezdve minden évben szeretnék megszervezni az erősemberek Nemzetek Ligája-versenyét, amely tökéletes kiegészítője lehet a hét fordulóból álló PSL-bajnokságnak, valamint a szintén a szériához csatolt páros versenyhez. A versenysorozat ambícióiról sokat elárul, hogy Sárbogárdon két számban, a koffercipelésben és a gumiforgatásban is nagyobb súlyokkal dolgoztak, mint a világszinten is elismert nagynevű versenyeken szoktak.

„Minél több országból szeretnénk meghívni csapatokat, és természetesen lesznek visszatérők is. Az idei mezőnyből mindenképpen kiemelendőek a belgák és a vegyes csapat is, akik nemcsak kiváló eredményeket értek el, hanem közönségszórakoztató, szimpatikus karakterei is voltak a versenynek” – tette hozzá Botka István.

A Nemzetek Ligája aranyérme tehát a Sebestyén János, Juhász Péter, Mészáros Dávid, Kovács Ferenc kvartetthez került, mögöttük a cseh-szlovák-magyar vegyescsapat zárt a második, míg a belga négyes a harmadik helyen.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megégeti és bedrogozza a Hamász a túszul ejtett gyerekeket

origo.hu

Felforgató, mit tesz a Hamász a túszul ejtett gyerekekkel (18+)

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd hétvégén? Ünnepi fogások az első adventi gyertyagyújtás mellé

mandiner.hu

Egy szemét, becstelen, nyomorult gazember vagy Pressman

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a Nyilasba lépő Jupiter energiája

hirtv.hu

Újabb kihívója lehet Karácsony Gergelynek

origo.hu

Összevissza beszél és fenyegetőzik Zelenszkij

mindmegette.hu

Hihetetlen! Egészen eddig rosszul használtuk a fokhagymanyomót! Ez a helyes, gyors módszer

life.hu

Erősítsd az immunrendszered természetes módon (x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Ronaldo szerelme irigykedhet, nem ő a leggazdagabb focistafeleség

KIAJOBB

Elátkozott november, megszakad ma a Fradi rossz sorozata?

KIAJOBB

Dárdainál előkerült a ketchupos köcsög: nagy poént sütött el

KIAJOBB

Marco Rossi máris büszke lehet egy Eb-rekordra

KIAJOBB

Borzasztó mélyről jött vissza a Fradi, érzelmeiről beszélt a csapat sztárja

KIAJOBB

Kötelező a győzelem, nem hibázhat a Fradi Szerbiában

KIAJOBB

Már áll a karácsonyfa, ünnepi hangulatban kezdik a magyar lányok a vb-t

KIAJOBB

Sikamlós sikersztori: kéjeszközei árából lesz olimpikon a dildómilliárdos