KIAJOBB

Szerző Ripost

1 hónapja

Ezért törték szét a Fradi álmát az NB I-ben

A leírt újonc állította meg az eddig hibátlanul menetelő bajnokcsapatot - de nem egyedül.

Szerző Ripost

A Széktói Stadionban, a tavalyelőtti NB III-as szereplése óta évente osztályt váltó Kecskeméti TE ellen lett oda a címvédő Ferencváros 100 százalékos mérlege. Az előzetesen biztos kiesőnek jósolt, de kilenc forduló után második helyezett újonccsapat szervezettsége mellett más nehézségekkel is meg kellett küzdenie Sztanyiszlav Csercseszov csapatának.

Nagy Krisztián (balra, lilában) volt a főszereplő, nem Tokmac Nguen
A duplázó Nagy Krisztián (balra, lilában) volt a főszereplő, nem Tokmac Nguen Fotó: Nemzeti Sport

Meglepetésre kecskeméti vereséggel kezdte nagy őszi menetelését az FTC labdarúgócsapata.

Borzalmas talajú pályán játszottak

A Crvena zvezda elleni, belgrádi (csütörtök, 18.45, tv: M4 Sport) El-csoportmeccsre készülő Fradi edzője, Sztanyiszlav Csercseszov sportszerűen nem a külső körülményekre hivatkozott.

A zöld-fehérek szurkolói viszont az internetes hozzászólásaikban alaposan beolvastak a rossz talaj miatt az ellenfélnek és a szövetségnek is. „Az ilyen gyepre szokták vinni legelni a teheneket, meg a lovakat, botrány, hogy ezt engedte az MLSZ” – írta például egyikük.

Megtörte a lendületet a válogatott szünet

Az addig három fronton – magyar bajnokság és kupa, Európa-liga – hibátlan FTC keretéből 12 játékos kapott meghívót hazája válogatottjába.

– Mindig nehéz az első mérkőzés a válogatott szünet után. (…) Egyrészről örülnünk kell, hogy tizenkét játékosunkra számítottak a különböző válogatottaknál, másrészről viszont ez nem könnyíti meg az ember dolgát. Aissa Laidouni pár napja még Párizsban játszott (kedden, Brazília ellen – a szerző), ma Kecskeméten, ezek a dolgok is befolyásolják a felkészülést – idézte az edzőt a fradi.hu.

Tettek a szerencséjükért a kecskemétiek

Igazságtalan lenne kihagyni az okok közül a szervezett és elszánt kecskemétiek erőfeszítéseit. Szabó István vezetőedző tanítványai – élükön a duplázó Nagy Krisztiánnal – kihasználták a favorit hibáit.

– Az első félidőben ült az a játék, amit elterveztünk. A válogatott szünet miatt a Ferencváros csak pár napja tudta elkezdeni a felkészülést erre a bajnokira, ellenben mi már három hete erre a találkozóra összpontosítunk. A pálya rossz állapota is nekünk kedvezett. Néhol szerencsénk volt, illetve a kapusunk is szenzációsan védett, de megérdemelten nyertünk – értékelt a szakvezető a KTE honlapján.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!