KIAJOBB

Szerző Ripost

1 hónapja

Népvándorlás Kispesten, saját nevelésű játékosai sem kérnek a Honvédból

Skót vezetők, külföldi igazolások - saját nevelésű távozók és távolmaradók. Egyelőre szabadesésben az öt évvel ezelőtti NB I-es bajnok.

Szerző Ripost

Az ország egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő akadémiáját működteti, az utóbbi években mégsem profitál belőle az NB I első két fordulója után pont és szerzett gól nélkül sereghajtó Budapest Honvéd. Vasárnap este (20.00, tv: M4 Sport+) a Paks ellen javíthatnak a kispestiek a Bozsik Arénában.

KOCSIS Dominik; PRENGNA, Herdi
Kocsis Dominik (balra, az albán Herdi Prenga mögött) legalább csereként játszik a sajnát nevelésű fiatalok közülFotó: Illyés Tibor

Idén egy sor Kispesten nevelkedett labdarúgó hagyta el a klubot, és a külföldről hazatérőket is mintha taszítaná az évek óta egyre lejjebb süllyedő nevelőegyesületük.

Fiatalok csak mutatóban

Teljes átépítés zajlik a Honvédnál az új skót sportigazgató, Chris Doherty és honfitársa, Tam Courts vezetőedző dirigálásával. A 2021 után idén is hajszál híján kiesett keretből 16-an távoztak, de eddig csak 6-an érkeztek.

A féltucatnyi új légiós mellett 10 saját nevelésű fiatal is az első csapattal edzőtáborozott – de azóta közülük is többen távoztak. A jelek szerint idén tovább gyengült kezdőcsapatban továbbra is csak mutatóban láthatunk egy-két klubhoz kötődő fiatalt.

Bajnokok is távoztak

Ellenben a nagy nyári népmozgás feltűnően sok kispesti nevelésű játékost is érintett volt, de csak egy irányban: mintha taszítaná klubjuk a régi honvédosokat.

Az előző szezon kerettagjai közül távozott többek között Banó-Szabó Bence (Kecskemét), Baráth Botond és Hidi Patrik (Vasas), Májer Milán (ZTE) és Nagy Gergő (Mezőkövesd) is. Az ellenfélnél olykor több egykori Honvéd-tehetség játszik, mint a vörös-feketéknél.

Riválisokat erősítenek

Közben több hajdani Magyar Futball Akadémia-növendék tért haza külföldről az NB I-be – de nem Kispestre.

Vida Krisztofer a Kisvárdát, a korábbi gólkirály (és Baráth-hoz, Hidihez, Nagyhoz hasonlóan 2017-ben bajnok) Holender Filip a Vasast választotta. A szintúgy válogatott Schön Szabolcs pedig a hírek szerint Fehérvárra tart.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!