1 éve

„Szórják a pénzt” – Télapó beszólt Dárdaiéknak

Lappföldről üzentek a Herthának. A Télapó FC német edzője szerint rossz irányba tart a pénz uralta futball, ezen belül a Hertha is.

Kevesen tudják, de a lappföldi Mikulásnak, az észak-finnországi kisváros, Rovaniemi mellett élő Joulupukkinak nem csak rénszavasai és szánja, de focicsapata is van. Legalábbis az ő nevét viseli a legalacsonyabb ligában, a hatodosztályban szereplő FC Santa Claus.

Joulupukki is gyakori vendég a meccseken és az edzéseken (Fotó: Instagram)

Az anyagi gondjai miatt a másodosztály küszöbéről visszacsúszott „Télapó FC” színei természetesen a piros és a fehér, a címere közepén a névadóval. A német vezetőedző, Ralf Wunderlich egy interjúban beszélt a klub különleges küldetéséről, és ezzel összefüggésben megemlítette Dárdai Pál Hertháját is.

„Rohadt klassz dolog, hogy elmondhatom magamról: a Télapónak dolgozom, és ez még igaz is”

- mondta nevetve a Berlinben született 44 éves edző a Transfermarktnak.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Ralf Wunderlich (@kickitlikeralf) által megosztott bejegyzés

„Nálunk a legfontosabb a jókedv, a játék öröme. Hibázni lehet, de stresszelni, félni, nyomást érezni tilos. Ha pályára lépünk, jól akarjuk érezni magunkat rajta. (...) A sportág rossz irányba halad, ami nagyon aggasztó. Számomra már felfogahatatlan pénzösszegek röpködnek. Minket nem a bevételek maximalizálása vagy a gyors meggazdagodás vezérel. A labdarúgás eredeti lényegét próbáljuk visszahozni. Ez az tömegek sportja, kortól, nemtől és gazdagságtól függetlenül. Ahogy a Télapó mindenkié, a klubunk is. Várunk mindenkit, aki a Télapóval tud azonosulni, nem pedig a Grinccsel”

- magyarázta Wunderlich, aki kedvenc német csapatának, a Herthának is beszólt mindezzel kapcsolatban.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

FC Santa Claus (@fcsantaclausofficial) által megosztott bejegyzés

Szerinte az egyre gazdagabb futballklubok már nem törődnek azzal, hogy eleget tegyenek a példakép-funkciójuknak, hogy teljesítsék a társadalmi kötelességeiket.

„A Hertha például sokat tesz ugyan a fiatalokért, de közben eurómilliókat szórnak el átlagos Bundesliga-focisták fizetésére. A kluboknak rá kell találniuk egy egészséges gyógymódra, különben mind több szurkolót veszítenek majd”

- intett a Télapó FC trénere.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!