4 éve

Csodát tettek a magyarok Argentínában, amíg te aludtál

Dübörög az utánpótlás, folytatódott az éremesõ! Megállíthatatlanok a magyar sportolók a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Az úszó Késely Ajna és a kardozó Pusztai Liza is aranyérmet nyert a Buenos Aires-i III. nyári ifjúsági olimpia harmadik napján. Tehetségeink eddig összesen 7 arany-, 1-1 ezüst- és bronzérmet szereztek, és továbbra is másodikok az éremtáblázaton!

A 17 éves magyar úszótehetség a 800 méteres gyorsúszás döntőjét nyerte meg bámulatos magabiztossággal. Az első 500 méteren pár századmásodpercre tartották egymást a nagy vetélytárssal, a hazai közönség űzte-hajtotta argentin Delfina Pignatiellóval, akitől tavaly a junior világbajnokságon még kikapott ebben a számban. Ezután azonban Ajna robbantott, s végül ötmásodperces előnnyel (8:27.60 perces idővel) csapott célba.

A szintén 17 éves Pusztai Liza a női kardozók fináléjában magabiztos, 15-9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett.

További keddi éremszerzőink:

Az úszó Milák Kristóf két aranya után ezúttal ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón;  a cselgáncsozó Vég Zsombor pedig bronzérmes lett. A díjlovagló Jármy Vince is ezüstérmes lett Európa válogatottjának a tagjaként (a vegyes csapatverseny eredményei nem számítanak be az éremtáblázatba).

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!