5 éve

Hihetetlen, ellopták Berki Krisztián aranyát?

Egyszerûen lekéste az Eb-címet olimpiai bajnok tornászunk? Óvás után akár jogi útra is terelõdhet a fura ügy.

Egészen elképesztő okból úszott el Berki Krisztián aranyérme a tornászok Kolozsváron zajló Európa-bajnokságán.

Olimpiai bajnokunk lólengésben a 6,2-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be. Produkciója ezúttal is remek volt, a zsűritől 15,200 pontot kapott, ezzel aranyérmet nyert volna, de mivel háromtizedes büntetéssel sújtották, az így kialakult 14,900 pont csak az ezüsthöz volt elég számára.

Lekéste az aranyat

A hatszoros Európa-bajnok magyar klasszist azért büntették meg, mert nem kezdte el az előírt 30 másodpercen belül a gyakorlatát. 2-3 másodperccel lépte túl az időhatárt, mert az indítóóra és a gyakorlat idejét mérő óra nem volt szinkronban. A szervezők magyarázata szerint mindez a televízió-közvetítés miatt történt.

Berki az M4 Sportnak elmondta: szokatlanul gyorsan szólították, és csak a gyakorlata végrehajtása után vette észre, hogy három tizedet levontak tőle időtúllépés miatt.

Ilyen hibát még életemben nem követtem el

- mondta a történtek fényében különösen sportszerű önkritikával Berki Krisztián.

"Boldog vagyok, mert egy mélypontról jöttem vissza, és újra itt vagyok a dobogón, amire nem sokan képesek"

- maradt pozitív az UTE tonásza, aki elmondta: szeretett volna nyerni, de örül az újabb érmének, a gyakorlata végrehajtásával pedig elégedett lehet.

Nekem ez arany

- írta a közösségi oldalán.

 

Nekem ez arany... For me this is gold...

Berki Krisztián (@berchris_) által megosztott bejegyzés,

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány szóbeli óvását elutasították, de a magyar küldöttség írásban is fellebbezett a döntéssel szemben. A szakvezető elmondta, amennyiben a második óvásukat is elutasítják, további lépéseket tesznek, és jogi útra terelik az ügyet.

Ez a fotó mèg Dohában készült ès ekkor mèg nem tudtuk mit hoz a jövő!!! De most itt vagyunk Kolozsváron ès történelmet í...

Közzétette: Berki Krisztián (torna) – 2017. április 21.

Az Európa-bajnokságon a 17 éves Kovács Zsófia ezüstérmet nyert az egyéni összetett döntőben. A szintén 17 esztendős Dévai Boglárka pedig bronzéremmel zárta az ugrás fináléját.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!