
Halálos finomság: rengeteg ember halálát okozza ez a népszerű édesség
Első ránézésre nem is hinné ez ember, mennyire veszélyes lehet.
Magyarországon is egyre kedveltebb édesség a mochi. A Bors írja, hogy a régi, japán finomság úgy készül, hogy speciális, magas keményítőtartalmú rizst főznek, utána pedig sűrű, nyúlós masszát formálnak belőle, majd ebből alakítják ki a kicsi, puha korongokat vagy golyókat, amiket gyakran töltenek meg gyümölccsel, gyümölcsdzsemmel.

A mochinak egyedi állaga van, ugyanis egyszerre puha és rugalmas, nyúlós és sűrű. Éppen ezért képes könnyen megtapadni a torokban, ez pedig nagy veszélyt jelenthet a fiatalok, illetve az idősek számára – Japánban évente több százan halnak meg a mochi miatt.
A japán hatóságok azt tanácsolják, hogy együk lassan, alaposan megrágva, apró darabokra vágva a mochit, ami alapvetően a szerencse és a jólét szimbólumának számít. Van, aki innivalóval együtt fogyasztja ezt a finomságot, és olyan ember is akad, aki kicsit megsüti, hogy kérget kapjon és könnyebben meg lehessen enni.






