RETRO RÁDIÓ

Halálos finomság: rengeteg ember halálát okozza ez a népszerű édesség

Létrehozva2025. 09. 17. 08:51
Frissítve2025. 09. 17. 09:18

Első ránézésre nem is hinné ez ember, mennyire veszélyes lehet.

Magyarországon is egyre kedveltebb édesség a mochi. A Bors írja, hogy a régi, japán finomság úgy készül, hogy speciális, magas keményítőtartalmú rizst főznek, utána pedig sűrű, nyúlós masszát formálnak belőle, majd ebből alakítják ki a kicsi, puha korongokat vagy golyókat, amiket gyakran töltenek meg gyümölccsel, gyümölcsdzsemmel.

International Confectionery Fair
Mochi / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Illusztráció)

A mochinak egyedi állaga van, ugyanis egyszerre puha és rugalmas, nyúlós és sűrű. Éppen ezért képes könnyen megtapadni a torokban, ez pedig nagy veszélyt jelenthet a fiatalok, illetve az idősek számára – Japánban évente több százan halnak meg a mochi miatt.

A japán hatóságok azt tanácsolják, hogy együk lassan, alaposan megrágva, apró darabokra vágva a mochit, ami alapvetően a szerencse és a jólét szimbólumának számít. Van, aki innivalóval együtt fogyasztja ezt a finomságot, és olyan ember is akad, aki kicsit megsüti, hogy kérget kapjon és könnyebben meg lehessen enni.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.