tóth gabi
Mutatunk pár tippet könnyen és gyorsan elkészíthető szilveszteri koktélhoz.
Az ünnepek itala hagyományosan a pezsgő, de a bor sem szokatlan ilyenkor. Légy formabontó és készíts egy ínycsiklandozó koktélt! Adunk pár olyan receptet, melynek elkészítése nem okozhat gondot és az ital összetevői között sem szerepel olyan, ami ne lenne alapból otthon. Legyen egy koktél a bulizók kedvence!
Hozzávalók: 4cl minőségi tequila, 2 dl forró csoki, 2 dl tej, 3 kávéskanál kakaópor, 1 kávéskanál őrölt fahéj,
Keverd össze a hozzávalókat a tequilán kívül egy edényben, majd forrald fel és szűrd le. Most jöhet a tequila, keverd el és bögrében, vagy nagyobb kávés pohárban öntsd ki. Tehetsz rá tejszínhabot, amit érdemes csokireszelékkel még felturbózni.
Hozzávalók: 50 ml vodka, 30 ml kávélikőr, 10 ml cukorszirup, 25 ml friss eszpresszó, 3 darab pörkölt kávébab.
Érdemes pezsgős kehelybe, vagy konyakos pohárban tálalnod, de a martinis pohár a legjobb választás. Előbb hűtsd le a poharaidat, tedd a hozzávalókat és jégkockát is egy shaker-be, vagy egy olyan edénybe, amiben alaposan össze tudod keverni. Ha megvagy, duplán szűrve töltsd az előre lehűtött martinis poharunkba az italt.
Hozzávalók: 6 egész kardamom, 3 darab fahéjrúd, 200 ml méz, 50 gramm gyömbér, egy üveg single malt ír whiskey, 3 egész citrom, 3 csillagánizs
Vegyél elő egy főzőedényt, öntsd bele az almalevelet és kezd el melegíteni, majd add hozzá a kardamomot, a fahéjat, a gyömbért, illetve az ánizst, a citromok héját, és ezekkel forrald össze. Amikor már forr, öntsd bele a szirupot és a citromok kifacsart levét. Ezt követően önts 3 cl whiskey-t egy hőálló pohárba és ehhez adj a forró koktélból, de használj szűrőt.