RETRO RÁDIÓ

Sört ivó és komolyzenét hallgató marhák húsa kerül a szegedi aranyhamburgerbe – ennyi az ára

Létrehozva2024. 11. 11. 12:30

Hagyományos étterem, hagyományos steakhouse Szeged belvárosában. Az étlapot azonban egy 37900 forintos hamburger teszi különlegessé.

A szegedi steakhouse a világ legjobb wagyu marhahúsát használja alapanyagul az ínyenc fogáshoz, melynek szinte minden összetevője különleges. A vendéglátóhely célja a marketingen kívül az volt, hogy ehhez az ételkölteményhez értéket is adjon. Ezért megálmodták a világ legdrágább hamburgerét.

Magyarország legkülönlegesebb és egyben legdrágább hamburgerét Szegeden készítik
A szegedi is felkerült a világ legdrágább hamburgereinek listájára Fotó: Olvasói

100 dolláros hamburger

Az étterem tulajdonosa, Ferkov Lajos az interneten talált rá a világ legdrágább hamburgereinek listájára. 

Innen jött az ötlet. A cél az volt, hogy erre a listára egy 100 dolláros hamburgerrel a mi éttermünk is felkerüljön. De nem túlárazni akartuk, hanem értéket adni hozzá. Ezért álmodtuk meg ezt a különleges fogást

 - mondja Lajos, aki az étel kitalálásánál szem előtt tartotta azt is, hogy többnyire olyan alapanyagokból készüljön, melyeket más ételekhez is használnak. A tintahal tintája és az aranypor  azonban kivétel képez, azokat külön kellett beszerezni.

Még a hamburger buciját is mi sütjük, és fekete tintahal tintájával színezzük feketére, amit spanyol vörösborral készített Madeira barna mártással kenünk me

- árul el néhány tiptkot a kreatív tulajdonos, aki azt is hozzáteszi, hogy a húspogácsa teszi egyedivé az ételt, ami japán wagyu marhából készül, és 25 dkg-os.

Magyarország legkülönlegesebb és egyben legdrágább hamburgerét Szegeden készítik
 Fekete tintahal tintájával színezik feketére a különleges bucit Fotó: Olvasói

Ez a világ legjobb húsa. Kifejezetten csak Japánban nevelik ezeket a tiszta vérvonalú marhákat, melyeket különleges, stresszmentes környezetben nevelkednek. Patakvizet, és sört isznak a jó vérkeringés miatt. Csak fűvel etetik, masszírozzák őket, és komolyzenét hallgattatnak velük

 - mesél lelkesen a kiváló alapanyagról Lajos, aki azt is elárulja, hogy ebből a puha és nagyon zsíros húsból Európába hetente csak 50-60 kilót szállítanak. A wagyu leggyengébb minőségű húsáért is 50-60 ezer forintos kell kifizetni kilónként. A bélszín ára azonban a 90-120 ezer forintot is elérheti. A Famous Steakhouse a wagyu marhából a rib eyet-t és hátszínt használja fel alapanyagul, ami a sütésnél csak sót és borsot kap, más fűszert nem. Ennek oka, hogy a hamburger többi összetevő is nagyon intenzív ízű, és ezek csak így harmonizálnak egymással. A hús mellé a buciba kerül még magyar hízott libamáj, pépesített szarvasgomba, és francia rokfort sajt is. A remekművet parmezános batáta hasábbal, fokhagymás majonézzel és egy üveg tiszta ízű Louis Francois nyerspezsgővel tálalják.

Ebből a különleges ételből először csak maximum kettőt készített el egy nap az étterem, de néha azért meghajlanak a tömeg akarata előtt és egy-egy családnak, vagy asztaltársaságnak többet is megcsinálnak. Aki ebből a különleges hamburgerből szeretne enni, azt egy-két nappal korábban kell jeleznie.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.