Létrehozva: 2024.10.02. 08:00

Zoltán retteg tőle, hogy újra az utcára kerülhet

Ismét utcára kerülhet az egykor hajléktalan férfi, akinek munkahelyén leállt a termelés. A kényszerpihenőn lévő Zoltán valósággal retteg attól, hogy élete újra kisiklik és megint fedél nélkül kell élnie.

Ismét nehéz helyzetben van Forgács Zoltán. Nyolc évig élt a férfi az utcán, de azóta az élete rendeződött. Munkát szerzett, lakást bérelt, amit társával Lettivel a német-juhásszal kutyával és egy egy cicával oszt meg.

Elveszítheti munkáját és ismét az utcára kerülhet Zoltán ez egykori hajléktalan férfi.
Ismét az utcára kerülhet az egykor hajléktalan Zoltán Fotó: Faludi Koppány

Zoltán kezdi elveszíteni a reményt  

De az élete sajnos most ismét negatív fordulatot vett. Lehet, hogy megszűnik a munkahelye így veszélybe kerülhet a lakhatása is. 

Már hetek óta kényszerszabadságon vagyok, és nagyon félek, hogy már vissza sem kell mennem dolgozni. Mivel a kis fizetéséből nem tudtam félrerakni pénzt. A következő havi lakbért még ki tudom fizetni, de utána nem tudom mi lesz.

- mondja kétségbeesetten Forgács Zoltán, aki mögött nehéz évek vannak. Sokáig az utcán kellett meghúznia magát. Állami gondozásban nevelkedett. Katona szeretett volna lenni, de az élet közbeszólt. Egy orvosi vizsgálaton derült fény rá, hogy baloldali izomsorvadásban szenved. A bal lába rövidebb, és az izmai folyamatosan zsugorodnak. Nehezen tud állni és járni, és ez a munkavállalásban is komoly korlátokat állít számára, így különösen nagy kihívás új állást találnia.

A saját maga boldogulása mellett elválaszthatatlan hű társáért is aggódik Zoltán. Letti a német-juhász kutya 12 éve van mellette. A szőlőhegyen volt kikötve, mikor magához vette. Azóta mindenét megosztja vele, igazi családtag. 

Mióta mellettem van semmiben nem szenvedett hiányt. Inkább én nem ettem, de neki mindent megadtam 

- fogalmazott Zoltán, aki önzetlenül mindig gondoskodott társáról, és ezért nagyon fél, hogy ismét az utcára kerülnek.

Zoltán Komlón él, minden nap reggel négykor kell, hogy a hajnali busszal beérjen a munkahelyére a műanyag fröccsöntő üzembe. 

Nagyon szeretném, ha továbbra is megmaradna munkahelyem, mert hosszú idő után most nyugodtam meg először. Van munkám, egy szép lakásom és nagyon szeretném, ha továbbra is nyugodt és boldog életünk lenne Lettivel. 

- monda félelemmel a lelkében Zoltán, aki bízik benne, hogy a leállás a munkahelyén csak ideiglenes és nemsokára újra indul a termelés.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek